Prostreno.cz

Ovesné vločky jako účinná kosmetika. Poznejte možnosti jejich využití

Svedou tolik vychvalované vločky dobro jenom v žaludku? Tak to ani náhodou. V případě vnějšího použití pleť omladí, regenerují, vyčistí póry a předejdou vzniku černých teček. Dáte si je na obličej, nebo rovnou do vany?

Myslíte si, že ovesné vločky jsou jen zdravou snídaní, kterou bychom podle výživových poradců měli jíst pravidelně? Ale kdepak, báječně poslouží i jako kosmetika! Díky svému složení pokožce dopřejí pořádnou dávku výživy i hydratace, zatímco normalizují hladinu pH a zabrání nejrůznějším zánětům. Tedy alespoň takový je názor přední americké dermatoložky Ranelly Hirsch. Jak s tímto obilným výrobkem nejlépe naložit?

Obličejová maska pro delší mládí

Rádi byste oblafli kalendář? No samozřejmě, kdo by se tomu bránil, že… Zkuste zpomalit stárnutí pomocí tohoto receptu. Budete potřebovat čtvrt šálku vloček, půl šálku vlažné vody, jednu lžíci medu a dvě lžíce bílého jogurtu. Smíchané ingredience aplikujte na tvář a nechte zhruba 20 minut působit. Po uplynutí stanovené doby masku smyjte, popřípadě setřete vlhčeným ubrouskem. Jaký to bude mít efekt?

„Ovesné vločky se mohou pochlubit vysokým podílem protizánětlivých polyfenolů, které mají schopnost potlačit podráždění. Obsažené zvlhčující lipidy a esenciální mastné kyseliny zase pleť zregenerují a úžasně změkčí. To zaručí mladistvý, zdravý a bezchybný vzhled,“ vysvětluje výše jmenovaná specialistka.

Zklidňující hydratační koupel

Počasí venku není žádná hitparáda, proč si tedy na zahřátí nenapustit vanu a nezapálit vonné relaxační svíčky? Až svůj plán na příjemně strávený večer začnete realizovat, nezapomeňte rozemlít hrnek vloček a celý jeho obsah přesypat do plátěného sáčku. Ten zavěste buď přímo pod kohoutek, nebo ho jednoduše nechte „plavat“ ve vodě společně s vámi. Levný a šikovný přídavek poskytne úlevu od svědivých ekzémů a vyrážek, dodá hydrataci a přispěje k detoxikaci kůže.

Perfektní peeling? Žádný problém

„Hrubá, ale ne příliš tvrdá struktura dělá z ovesných vloček vynikající přírodní peeling. Ten uvolní shluky odumřelých buněk, vyčistí póry, předejte černým tečkám a celkově zlepší kvalitu pokožky,“ nešetří chválou dermatoložka Ranella Hirsch. Odbornice zároveň dodává, že stačí smíchat obilný poklad s trochou vody a získanou pastou si jemně masírovat obličej – nejlépe jednou týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat