Prostreno.cz

5 triků, jak vyzrát na bolest hlavy i bez léků

Na světě nejspíš neexistuje člověk, kterého by alespoň občas nerozbolela hlava. Příčin může být spousta, stejně tak jako prostředků, díky nimž se nám od bolesti uleví.

Ještě než se tedy vydáte prohledat lékárničku, co takhle zkusit nějaký přírodní lék proti bolesti hlavy?

Lék č. 1: Káva

To asi nikoho nepřekvapí – díky kofeinu je káva jedním z nejčastějších a také nejúčinnějších přírodních „medikamentů“, po němž saháme. Pokud se tedy bolest hlavy objeví, pomalu usrkávejte šálek kávy.

Lék č. 2: Horké/studené

Pokud vás bolí hlava například kvůli stresu, úzkosti nebo z nedostatku spánku, vyzkoušejte horký obklad – žínku či hadřík namočte v teplé vodě a přitiskněte jej na čelu, případně na oblast krční páteře. Uvolníte napjaté svaly.

Naopak pokud se bolest hlavy podobá spíše migréně, zkuste ten samý postup, ale se studeným obkladem.

Lék č. 3: Masáž

Položte prst na místo, kde se spojuje kořen vašeho nosu s čelem a pohybujte jím v malých kroužcích ve směru hodinových ručiček. Takto masírujte asi 2 až 3 minuty.

Lék č. 4: Koupel pro nohy

Co mají nohy společného s bolestí hlavy? Je to jednoduché – když naženete krev do spodní části těla, snížíte tlak v cévách v hlavě. A co je níž, než vaše nohy? Nic. Proto do lavoru nalijte teplou vodu, přidejte hořčičný prášek a přibližně na půl hodiny ponořte do lázně své nohy.

Lék č. 5: Zázvorový čaj

Zázvor účinkuje především u bolestí připomínajících migrény. Zalijte 2 lžíce strouhaného zázvoru ¾ litrem vroucí vody, nechejte 5 minut louhovat a poté sceďte. Nálev pomalu popíjejte, dokud se bolest nezlepší.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat