Prostreno.cz

10 tipů na dietní svačinky: Zasytí a nepřiberete!

Přemýšlíte, co si zabalit do práce či do školy jako svačinu, aby vás spolehlivě nasytila, ale nedodala vašemu tělu spoustu prázdných kalorií? Máme pro vás hned 10 tipů!

1. Jablko

Vláknina, díky níž nebudeme mít hned za chvíli zase hlad, vitaminy, minerály antioxidanty. Jablko je prostě skvělou svačinovou volbou. Ideální je samozřejmě neloupat ho a dopřát si ho i se slupkou.

2. Celozrnné sušenky

Jsou sice o něco kaloričtější než zmíněné jablko, ale zase jich nemusíte sníst tolik, abyste se cítili sytí (to díky vysokému obsahu vlákniny).

3. Baby mrkvičky

Mají příhodnou velikost, pěkně chroupou, navíc kromě vlákniny a vitaminů obsahují antioxidanty, které prospívají kromě jiného našemu zraku (beta-karoten). Dopřát si je můžete třeba s nízkotučným jogurtovo-bylinkovým dipem.

4. Ořechy, mandle

Hrstka oříšků dokáže spolehlivě zasytit, navíc tělu dodá potřebné omega-3 mastné kyseliny a další antioxidanty, které prospívají srdci i mozku!

5. Nízkotučný jogurt

Jogurt se sníženým obsahem tuku nezatíží vaše tělo kaloriemi, ale dodá mu kvalitní bílkoviny (nemluvě o bakteriích, jež prospívají zažívání). Když do něho přidáte hrstičku čerstvého ovoce, máte ideální svačinku.

6. Mladý hrášek

Léto nabízí spoustu úžasných sezonních potravin a hrášek patří k těm nejlepším. Tak toho využijte! Obsahuje spoustu tělu prospěšných živin a téměř žádné kalorie.

7. Popcorn

Pokud zvolíte popcorn bez nejrůznějších příchutí, pak získáte překvapivě nízkokalorickou svačinu, která navíc snadno zasytí kručící žaludek.

8. Sušené meruňky

Se sušeným ovocem opatrně, obsahuje přece jen spoustu cukru, pokud už ovšem po nějakém sáhnete, vsaďte na meruňky. Obsahují potřebné minerály, vlákninu a antioxidanty. Ovšem víc než hrstičku si jich nedopřávejte.

9. Vejce

Kvalitní bílkoviny, které zasytí, ale neznamenají pro naše tělo kopu kalorií? Uvařte si staré dobré vejce natvrdo. Získáte i spoustu důležitých antioxidantů, jež pomáhají našemu mozku.

10. Plátek celozrnného chleba

Není pečivo jako pečivo. Pokud sáhnete po (ideálně nepšeničném) chlebu s vysokým obsahem zrn a semen, získáte svačinu plnou vlákniny, ale také důležitých živin.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat