Prostreno.cz

Chips ze salátu je zdravým mlsem k televizi

Dobrý film a něco na zub – to je kombinace, která slibuje tu pravou pohodu na gauči. Chcete získat z večerního občerstvení i skvělé benefity, včetně kvalitnějšího spánku a sníženého cholesterolu? Tak to je tenhle článek přesně pro vás!

Patříte k těm, kteří si u televize rádi na něčem smlsnou? Pokud jste „brambůrkový typ“, možná by vás mohlo zajímat, že slané a tučné lupínky se dají nahradit něčím mnohem zdravějším, co na vaše křivky nebude nebezpečně útočit. Co říkáte na takové domácí chipsy? Zapomeňte však na brambory a „kilo“ soli, do hlavní role obsaďte římský salát!

Zelený křup, záruka zdraví i štíhlosti

Ještě dřív, než vám odtajníme jednoduchý a rychlý recept, podíváme se na to, jaké zdravotní výhody vám vlastně mísa takové televizní dobroty nabízí. Ze salátu, ať už toho čerstvého, mraženého nebo pečeného, můžete hodně těžit. Odborníci se na základě mnoha studií domnívají, že tato listová zelenina snižuje hladiny cholesterolu a vysokého krevního tlaku. Také pomáhá v prevenci kardiovaskulárních chorob, zahání stres a úzkost, zlepšuje kvalitu spánku, zpomaluje proces stárnutí, zmírňuje bolesti kloubů a tlumí záněty. Na všech těchto benefitech si můžete před obrazovkou bez výčitek pochutnat. Jaký je postup „výroby“ salátových chipsů? Tak ten se vám zalíbí…

Omýt, ochutit a šup s tím do trouby

Budete potřebovat římský salát, asi dvě lžíce panenského olivového oleje, špetku černého pepře a malé množství soli. Oddělte jednotlivé listy salátu a důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Poté je natrhejte do velikosti brambůrek. Předehřejte troubu na 160 °C, kousky salátu naházejte do mísy, zakápněte je olejem, opepřete, jemně osolte a promíchejte.

Na plech umístěte nejprve pečicí papír, potom salátové chipsy – v jedné vrstvě a hlavně tak, aby se nepřekrývaly. Zhruba po čtvrt hodině dobrotu zkontrolujte. Pokud jsou listy křupavé, máte hotovo. Pak už je stačí nechat vychladnout a vychutnat si zdravé občerstvení. Jste-li zastáncem experimentů, můžete využít i služby koření či bylinkových přísad, fantazii se meze nekladou!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat