Prostreno.cz

Chilli v zeleném kabátku posiluje imunitu

Prostředek na odolnost proti virózám, který navíc působí proti rakovině, prospívá srdci a zpomaluje stárnutí? Seznamte se s chilli v zeleném kabátku, jež vám tyto benefity směle nabízí! Necháte si je ujít?

Když se řekne chilli, kdekomu se automaticky vybaví červený lusk pokrouceného tvaru. Jenže pozor, pálivé papričky mohou být vlivem své botanické zralosti klidně i bílé, černé, fialové, žluté, oranžové či zelené. A na ty poslední ze zmíněných se dnes zaměříme! Proč jejich konzumaci odborníci tolik vychvalují? Stojí za tím tyto důvody!

Ochranný štít před obávanou rakovinou

Ostří „zelenáči“ se mohou pochlubit skutečně vysokým podílem antioxidantů. Tyto vzácné a ceněné sloučeniny pomáhají chránit tělo před poškozením volnými radikály, čímž poskytují přirozenou imunitu vůči rakovině. Nelze nezmínit, že antioxidanty jsou také báječnou kosmetikou, neboť zpomalují proces biologického stárnutí a „brzdí“ tvorbu vrásek.

Bezproblémové trávení, které šlape za všech okolností

Asi málokdo by řekl, že tato „ohnivá potravina“ je bohatým zdrojem vlákniny. To je také důvod, proč její zahrnutí do jídelníčku přispívá k pravidelným „toaletním návykům“. Vláknina jako taková má však i další přednosti, které stojí za zmínku. Věděli jste, že má co mluvit do vstřebávání cukru v těle, čímž dokáže odvrátit katastrofu v podobě zvýšeného množství tukových molekul? Kromě toho také reguluje špatný cholesterol, což ocení zase srdce, neboť čelí menšímu riziku kardiovaskulárních chorob.

Silnější imunita, co se snadno vypořádá s bacily

Zelené chilli se pyšní i velkým množstvím vitaminu C. Právě teď je ta nejvhodnější doba pohlídat si jeho příjem, protože je nezbytný pro neprůstřelný imunitní sytém, přičemž zvyšuje odolnost před nachlazením a chřipkou. Vzhledem k tomu, že se pomalu blíží období viróz, není vůbec od věci soustředit se na prevenci. Jste s námi zajedno?

Doping pro dobrou náladu. A vážně funguje

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na to, že látka kapsaicin, jež má na svědomí pálivost papriček, blahodárně působí na duševní rozpoložení. Jakmile totiž tělo zaznamená její přítomnost, reaguje tvorbou serotoninu a endorfinu – hormonů štěstí. Není tedy pochyb o tom, že v každém soustu zeleného chilli na vás čekají nejen zdravotní pozitiva, ale i poctivá dávka optimismu!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat