Prostreno.cz

Čerstvý ananas chrání buňky před zákeřnou rakovinou

Jste právě ve fázi diety? Pak byste si ananas měli dávat pravidelně, protože vám v cestě za štíhlými křivkami může hodně pomoci. Rovněž posílí imunitu, zreguluje krevní tlak a sníží vysoký cholesterol.

Kdy jste si ho naposledy dopřáli právě vy? Pokud ho v obchodě i nabízeném ovocném sortimentu přecházíte bez povšimnutí s tím, že se vám nechce odstraňovat jeho tužší kůra, zkuste své stanovisko minimálně přehodnotit. Za námahu totiž dostanete báječnou odměnu v podobě těchto famózních účinků!

Prevence rakoviny, která je třeba

Poznatky jedné z posledních studií, jež byly publikovány v magazínu American Cancer Society, informují o tom, že exotický poklad nabízí úctyhodné množství antioxidantů zabraňujících rozvoji buněk rakoviny. Pod svrchní ochrannou vrstvou na vás však čeká i poctivá dávka vitaminu C, jež přispívá k zesílení imunity. To k prevenci před nejobávanější chorobou dnešní doby samozřejmě hodně přispívá…

Konec zánětů, ze kterých nic dobrého nekouká

Zánět je sice nutnou součástí léčebného mechanismu organismu, nicméně když trvá příliš dlouho, v pořádku to také není. Jakmile totiž přeroste v chronickou záležitost, značně se zvyšuje riziko cukrovky, infekcí a depresí. Tedy alespoň takhle to naznačují odborníci s tím, že pacienta mnohdy postihují také bolesti kloubů zapříčiněné revmatoidní artritidou nebo nepříjemné migrény. Jaká první pomoc se v takových případech přímo nabízí? Představte si, že ananas! Ten díky obsaženému enzymu bromelinu vykazuje silné protizánětlivé působení, což je ten nejlepší protiútok.

Zdravé srdce? Žádný problém

Dáte-li ananasu šanci, ocení to také vaše srdce, pro které je tento plod úžasnou výživou. Proč? Za vším hledejte přítomnost draslíku, jehož má šťavnatý přítel na rozdávání. O tomto minerálu je známo, že pomáhá rozšiřovat cévy a normalizovat krevní tlak, čímž podle expertů může podstatně snížit riziko kardiovaskulárních chorob. Velká pochvala ovšem náleží i výše zmíněnému bromelinu, jenž má v popisu práce i regulaci škodlivého cholesterolu.

Fungující trávení, které vás ve štychu nenechá

Na seznam předností lahodného dobrodince patří i to, že platí za skutečně bohatého zprostředkovatele vlákniny. Už jste jistě mnohokrát slyšeli o tom, že tato složka potravy nesmírně svědčí trávení, neboť zajišťuje pravidelné pohyby střev. Vláknina rovněž detoxikuje tělo, přičemž navozuje pocit sytosti a podporuje hubnutí. Nedržíte náhodou nějakou dietu? Pokud ano, tato informace se vám jistě bude hodit.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6338369/ - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat