Prostreno.cz

Exotické ovoce graviola léčí nespavost i dýchací potíže

Sladké ovoce graviola, kterému se také říká soursop, je známé po celém světě, zvlášť však v Mexiku, Karibiku nebo v částech Jižní Ameriky. Z jakého důvodu dát téhle exotické záležitosti zelenou? Vychvaluje se hlavně působení na imunitu!

Soursop (odborný název je anona ostnitá) chuťově připomíná kombinaci jahod a ananasu, přičemž za pomyslnou tečku lze považovat citrusové tóny. Graviola obsahuje vitamin C, vitamin B a řadu antioxidačních sloučenin. Co když se s ní setkáte třeba v podobě doplňků stravy? Tohle všechno umí!

Ovládá parazity

Antiparazitická povaha gravioly toto ovoce předurčila k léčbě infekcí vyvolaných parazity. Graviola pozitivně působí na gastrointestinální systém, což potvrdila i studie publikovaná v odborném časopise International Journal of Molecular Sciences.

Má protizánětlivé vlastnosti

Výzkumníci z Brazílie provedli experiment, díky němuž prokázali protizánětlivé vlastnosti soursopu. Takže, pokud i vy trpíte bolestí kloubů, zánětem, dnou či artritidou, graviola vám poskytne úlevu i flexibilitu.

Krotí dýchací potíže

Jestli se potýkáte s nějakými formami onemocnění dýchacích cest, mohou vám být protizánětlivé vlastnosti tohoto ovoce nesmírně užitečné. Zklidňuje přetížení, usnadňuje vykašlávání, odstraňuje hlen, snižuje záněty nosních dutin a dýchacích cesta a urychluje hojení.

Léčí nespavost

Čaj z gravioly je coby lék na stres a úzkost podáván po celá staletí. A prý funguje na výbornou! Ostatně, stresové hormony v těle mohou být škodlivé už jen proto, že ovlivňují přirozené metabolické cykly, stejně jako spánek. Platí tedy, že v případě nespavosti a neklidu se soursop jeví jako vhodný medikament.

Pečuje o kůži

Semena gravioly se dají rozmělnit na prášek, který se pak míchá s různými toniky a pleťovými krémy. Působí proti vráskám a chrání pleť před bakteriálními a mikrobiálními infekcemi.

Posiluje imunitu

Ochrana imunitního systému je jednou z nejdůležitějších složek zdravé výživy a kondičního režimu. Graviola je ovoce bohaté na vitamin C. Ten stimuluje tvorbu bílých krvinek, zatímco koncentrace antioxidantů pomáhá neutralizovat volné radikály a předcházet chronickým onemocněním. O graviole se také říká, že je 10 000krát silnější než chemoterapie.

Zlepšuje gastrointestinální zdraví

Šťáva z gravioly je velmi účinné diuretikum, protože očišťuje gastrointestinální trakt a odstraňuje přebytečné toxiny a soli z těla. Dáte graviole zelenou?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat