Prostreno.cz

Potraviny vhodné do mrazáku

Aktuální důvody, kvůli kterým si dnes lidé dělají větší zásoby potravin, jistě není třeba připomínat. Otázkou však je, jak takové množství jídla vlastně skladovat, aby se nezkazilo. Že se banány, vajíčka nebo květák nedají zmrazit? To víte, že ano. Jen musíte vědět, jak na to! A kolik měsíců je takhle můžete uchovávat?

Co všechno můžete bez obav nechat v mrazáku?

Banány. A to vážně!

Chuť rozmrazeného ovoce nebývá žádná hitparáda, co si budeme vykládat. Možná kupodivu to ale neplatí v případě banánů. Nejprve je oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Takto zpracované exotické poklady následně rozložte na talíř či větší tác. Dbejte však na to, aby se vzájemně nedotýkaly, jinak se slepí v obří neforemnou hromadu. Talíř opatrně položte na pár hodin do mrazáku, aby banány úplně ztvrdly. Pak už je můžete jen sesypat do jednoho sáčku a vrátit zpátky.  

Vajíčka? Bez problému

Narazili jste na vejce ve výhodné akci, takže jich teď máte doma požehnaně? Nevadí. Dají se uchovávat tak, aby v nejlepší formě vydržela i rok. Jaký je správný postup? Rozhodně je do mrazničky nelze dávat celá, protože by praskla a nadělala spoustu nepořádku. Vajíčka je třeba rozklepnout, lehce rozšlehat a nechat chvíli odstát. Pak se jednoduše přelijí do zásobníku na led.

I česnek snese mráz

Výživoví poradci i hospodyňky se shodují v tom, že česneku není nikdy dost. Koření výrazné chuti je při vaření zkrátka nepostradatelné, přičemž má pověst prostředku, který čistí cévy, detoxikuje tělo a ulevuje od artritidy. Také představuje prevenci kardiovaskulárních chorob, pomáhá při reprodukci a vykazuje mírně sedativní účinky. Ale jak ho zmrazit?  Rozeberte česnek na strouzky a ponořte je na hodinu do studené vody, což usnadní jejich loupání. Jednotlivé kousky zbavené slupky pak protlačte lisem, naskládejte do malých plastových krabiček a vložte do spotřebiče, kde je teplota pod nulou.

Květák se také nezkazí

Další potravinou, jejíž kvalita pobytem v mrazáku nijak neutrpí, je květák. Ovšem pravidlem je, že se nejdříve musí předvařit v osolené vodě, a to přibližně tři minuty. Jakmile zchladne, můžete ho na celé čtyři měsíce uložit „k ledu“. Nebojte se, bude mu tam dobře!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat