Prostreno.cz

Příprava zdravých hranolek s fitness tatarkou

Hranolky s majonézou jsou oblíbeným jídlem mnoha mlsounů. Zejména děti se jich nemohou nabažit. V klasické smažené verzi ale nejsou příliš zdravé a jen málokterý rodič vidí rád, když se jimi jejich ratolest láduje. Hranolky však jednoduše připravíte i v jejich zdravé variantě, stejně tak i majonézu. S naším receptem už výčitky mít nemusíte.

Zapomeňte na olej i brambory

Ne snad, že by brambory byly nezdravé, proč ale nevyzkoušet něco nového? Co však do našeho receptu nepatří, je jednoznačně olej a nezdravé smažení na něm. Tuhle zdravou variantu budete připravovat při 180 °C v troubě.

Nejprve si připravte zeleninu. Vyzkoušet můžete hranolky z mrkve, dýně, celeru nebo oblíbených batátů. Přestože vám některé druhy zeleniny nejsou po chuti, věřte, že po jejich upečení se budete olizovat až za ušima!

Zeleninu oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle přibližně jednoho centimetru. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte, dokud nebude kůrka hranolek zlátnout. Hranolky osolte až po upečení.

Zdravá omáčka

Na přípravu zdravé omáčky si připravte kelímek bílého jogurtu, dvě lžíce zakysané smetany, několik nakládaných okurek a lák, polovinu cibule, ocet, sůl a hořčici.

Okurky a cibuli nastrouhejte nebo nakrájejte na drobné kostičky, v míse smíchejte s jogurtem a zakysanou smetanou. Podle chuti omáčku osolte, okyselte trochou láku a octa, nakonec přidejte hořčici.

Jogurt vede!

Z jogurtu lze vyrobit obrovské množství chutných variací omáček a dipů. Vyzkoušet můžete například dip se strouhaným parmazánem a bylinkami, případně s česnekem a pažitkou. Velmi chutná je také varianta s koprem a drcenými rajčaty nebo vařeným listovým špenátem. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat