Prostreno.cz

Domácí italské bruschetty rozhodně oceníte

Všechny italské vůně na jednom plátku bagetky. Bruschetta je v Itálii klasika mezi předkrmy. A s naším receptem si kousek Itálie přenesete i k vám domů. Kdykoli budete mít chuť.

Odkud bruschetta vlastně pochází? Název je z italského slova „bruscare“, tedy opékat. Ve skutečnosti nebyla původní klasická bruschetta nic jiného než suchý zbylý krajíc chleba. Ten se potřel česnekem, pokapal olivovým olejem a lehce posolil. Nakonec se chléb opekl na pánvi a servíroval.

Původně byla bruschetta pokrm, který vznikl při hledání levného receptu chudých italských rolníků. Ti potřebovali hodně energie, ale měli většinou jen málo surovin, takže museli být velmi vynalézaví.

Klasická italská bruschetta

Na 4 porce potřebujete:

400 g koktejlových rajčátek

půl svazku bazalky

5 lžic olivového oleje

sůl a pepř

 

Na chléb:

1 ciabatta

4 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

Ciabattu nakrájejte na plátky a potřete je česnekem. Potom je opečte do zlatova na pánvi s olivovým olejem.

Rajčátka nakrájejte na kostky, bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Několik lístku můžete nechat na ozdobu. Pokud máte rádi česnek, můžete jeden stroužek propasírovat a přidat ho k rajčátkům.

Přísady na topping smíchejte v misce a dávejte na ještě teplý chléb.

Topping na bruschettky

Bruschetty se nejen v každém koutu světa připravují trochu jinak, ale dokonce i v samotné Itálii najdete rozdíly. Každý region si opečený chléb užívá jiným způsobem – se šunkou, pomazánkou z oliv nebo artyčoků, italskou paštikou nebo houbami. Například v Toskánsku se připravuje z neosoleného chleba. Okolo Pescary je oblíbená se šunkou. V Kalábrii se na opečený chléb dává olivový olej, sůl, pepř, oregano a grilovaná paprika.

Zdroj: názor autora - celý článe





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat