Prostreno.cz

Netradiční domácí chléb s vlašskými ořechy

Všichni už určitě slyšeli o pozitivním vlivu ořechů na naše zdraví. Jak konkrétně nám pomáhají třeba vlašské ořechy? Dozvíte se plus pro vás máme recept na voňavý domácí chléb s vlašskými ořechy.

Ořechy snižují díky svým vícenásobným nenasyceným mastným kyselinám prokazatelně hladinu cholesterolu v krvi a stabilizují hodnotu cukru. Snižují riziko rakoviny žaludku a prostaty, a chrání cévy a srdce. Kvůli vysokému podílu tuku by ale člověk při jejich konzumaci měl dbát také na množství, které sní….

Co umějí vlašáky

Většinu z vás při pomyšlení na ořechy napadnou jako první vlašské ořechy. Díky svému složení obsažených tuků jsou naprosto jedinečné, oproti jiným druhům. Jsou obzvlášť bohaté na životně důležité, vícečetné nenasycené mastné kyseliny, a ještě mají nejvyšší obsah kyseliny alfa-linolenové. Navíc tělu dodávají mnoho vitaminů, jako draslík, zinek a kyselinu pantothenovou.

A pokrmům vždy dodají nezaměnitelné oříškové aroma.

Chléb s vlašskými ořechy

Suroviny

150 g vlašských ořechů

2 lžíce medu

3 lžíce sekaného rozmarýnu

sůl, pepř

500 g hladké mouky

300 ml vlažného mléka

1 kostka droždí

cukr

Postup

1 Ze lžičky cukru, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek.

2 V misce smícháme sůl a hladkou mouku, přidáme kvásek, ořechy, med a rozmarýn. Dobře propracujeme a necháme lehce poprášené moukou asi hodinu odpočinout. Po hodině znovu pořádně prohněteme a vložíme do formy nebo vytvarujeme bochánek.

3 Upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 90 minut.

Uvidíte, že se po něm jenom zapráší!

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat