Prostreno.cz

Vánoční trhy v domácím prostředí

Konečně jsou zase Vánoce! Ale letos je všechno zase trochu jinak. Žádné návštěvy idylických vánočních trhu, vánoční koledy ze všech koutů, záplava blikajících barevných světel a směs vůní všech možných dobrot nás ve většině měst nejspíš nečeká. Ale nezoufejte! Udělejte si atmosféru vánočních trhů doma.

S trochou nadšení a lehkou přípravou si můžete vytvořit malý vánoční trh u vás doma nebo na zahradě. A na co byste rozhodně neměli zapomenout?

Horké nápoje

Rozhodně by neměly chybět lahodné nápoje jako je svařené víno nebo punč. Ty si připravíte doma snadno a rychle. A protože kreativitě se meze nekladou, vyzkoušejte i nové chutě – co třeba dýňové latté nebo borůvkový punč? A jestli budou nápoje alkoholické nebo ne, si můžete rozhodnout sami.

Sladké pokušení

O nápoje jste se postarali, tak jsou na řadě sladkosti. Abyste přenesli i zvláštní vůni vánočního trhu, nesmí chybět všechny sladké lahůdky. Ovocné špízy s čokoládovou polevou, pečená jablka, čerstvý popcorn, sladké palačinky, vafle a klasické pražené mandle zvládnete vyrobit velmi rychle. Na návštěvníky můžete zapůsobit i perníčky, skořicovými perníčky nebo dalšími druhy oblíbeného cukroví.

Lahodné jídlo

Ne každý má rád sladké, proto byste měli myslet i na ty, kteří raději sáhnou po něčem pikantním. Takové pokrmy si můžete navíc připravit dopředu, a pak je jen udržovat v teple. Snadno a rychle si tak připravíte třeba pečenou kukuřici nebo bramborové lupínky, horké polévky, langoše nebo dušené maso. A co zbyde, můžete jednoduše zmrazit a podávat na dalším vánočním trhu – třeba příští víkend.

Prostředí

Několik barevných světel, zimní dekorace a playlist vašich oblíbených vánočních písní (Wham! je povinný) a všichni určitě rychle zapomenou, že jste doma, a ne na skutečném vánočním trhu. A pokud budete v bytě, nemusí vás trápit ani studené nohy. Pokud vám ale jde o co největší autenticitu, můžete na zahradě zapálit oheň a udělat atmosféru s praskajícím dřevem.

Vánoční trhy milujeme, ale pamatujte, že vánočního ducha můžete načerpat kdekoli – a v kruhu nejbližších možná rychleji než na přeplněném náměstí.

Zdroj: názory autorky, housekeeping.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat