Prostreno.cz

Letní recepty na středomořské gnocchi

Ať už vyzkoušíte středomořský gnocchi salát nebo zapečené gnocchi z trouby, obojí je dokonalým rychlým obědem nebo večeří a chutná prostě lahodně.

I když si občas rádi uděláme spoustu času na vaření, někdy je prostě nutné uvařit super rychle. K tomu jsou ideální bleskové recepty.

Jedním z nich je tento studený gnocchi salát. Podaří se vám ho připravit za pár minut a díky klasické, italské kombinaci mozzarelly, rukoly a rajčat chutná vždy skvěle. Horké dny jsou tady, tak ho vyzkoušejte klidně hned teď!

Rychlý salát s gnocchi

Ingredience

100 g rukoly

1 hrst koktejlových rajčat

250 g smažených gnocchi

1 balíček mini mozzarellových kuliček

 

Na dresink:

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce bílého vinného octa

1/2 lžičky hořčice

1 lžička italské bylinné směsi

1 polévková lžíce medu

70 g jogurtu

Postup

1 Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte gnocchi a krátce smažte dozlatova. Hotové dejte stranou. Umyjte rukolu a rajčata a nakrájejte na malé kousky. Vložte rukolu, rajčata, mozzarellu a gnocchi do misky.

2 Smíchejte všechny ingredience pro dresink a přidejte je do salátu. Lehce zamíchejte a už jen užívejte lahodnou chuť Itálie.

 

Tento bleskový recept na feta gnocchi z trouby si zamilujete

Pokud máte raději teplo variantu, jsou tyto gnocchi s fetou ideální volbou. Jsou super snadné na výrobu a jejich krémová chuť vás přenese do středomořského letoviska. Jídlo, které potěší mladé i starší.

Zapečené gnocchi s fetou

Ingredience na 3 porce 

1 balení (500 g) gnocchi

1/2 cukety

400 g malých rajčat (např. koktejlových nebo cherry)

8 lžic olivového oleje

150 g sýru Feta

2 lžíce italské bylinné směsi

Sůl a pepř

Postup

1 Nejprve předehřejte troubu na 220 °C. Pak nakrájejte cuketu na polovinu a nakrájejte na plátky. Gnocchi rozkrájejte na čtvrtky. Pak dejte vše s rajčaty do zapékací misky. Přidejte olivový olej a bylinnou směs a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

2 Doprostřed, stejně jako u populárních těstovin feta, vytvořte malý prostor a vložte sýr feta vcelku.

3 Pečte v troubě po dobu 20 minut. Po uplynutí času znovu promíchejte. Servírujte teplé (i když i studené chutnají báječně).

Zdroj: Blitzrezept für 5-Minuten-Gnocchi-Salat | freundin.de, Blitzrezept: Schnelle Feta-Gnocchi aus dem Ofen | freundin.de





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat