Prostreno.cz

Italské celozrnné těstoviny podle Kate Hudson

Jako Italka mám těstoviny v krvi, říká Kate Hudson. Není tedy divu, že jedním z jejích oblíbených jídel je vydatný těstovinový pokrm: celozrnné těstoviny se zeleným pestem – a my známe recept.

Italské srdce Kate Hudsonové zaplesá nejen nad těstovinami, ale také pestem, protože je bohatým zdrojem živin, jak herečka prozradila pro American Women´s Health. Také prý prozradila, že tento snadný recept milují i ​​její děti!  A vy ho můžete vyzkoušet také.

Italské celozrnné těstoviny podle Kate Hudson

Ingredience

celozrnná mouka

sůl

3 velká vejce 

stroužky česneku

bazalka 

strouhaný parmazán

zeleninový vývar bez tuku, s nízkým obsahem soli

piniové oříšky

extra panenský olivový olej

mouku 

Postup 

1 Těstoviny: V misce smíchejte celozrnnou mouku s 1/4 lžičky soli. Poté udělejte uprostřed mouky důlek, do kterého vložte tři vejce. Vejce jemně rozšlehejte vidličkou, poté postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne tuhé těsto. Tu přendejte z mísy na pomoučenou pracovní plochu a hněťte, dokud se nepřestane lepit. Hotové těsto vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. 

2 Pesto: K tomu je třeba stroužky česneku nejprve nahrubo rozdrtit, například v kuchyňském robotu nebo mixéru. Bazalku, piniové oříšky, olivový olej, parmazán, zeleninový vývar a špetku soli pak přidejte k prolisovaným stroužkům česneku a mixujte mixérem asi 30 sekund dohladka. 

3 Zpět k těstu na těstoviny: Těsto vybalte z potravinářské fólie a rozdělte ho na čtyři přibližně stejné části. Tip: Zatímco se zpracováváte jednu porci těsta, zbylé tři kusy těsta zakryjte, aby nevyschly! Těsto je nutné vyválet co nejtenčí, ideálně na obdélník (55 × 12 cm). Pak ho nakrájejte na proužky široké asi 2 cm buď vykrajovátkem na pizzu nebo strojkem na těstoviny. 

4 Poslední kroky: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Do vroucí vody postupně přidávejte fettuccine, aby se těstoviny neslepily. Těstoviny vařte asi 5 minut do al dente. Slijte vodu z těstovin, přidejte pesto do hrnce, zamíchejte a voilà – oblíbené těstovinové jídlo Kate Hudson je hotové. 

Zdroj: www.womenshealthmag.com/food/a38225715/kate-hudson-pesto-pasta-ww-recipe/





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat