Prostreno.cz

Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou

Těstoviny se hodí a chutnají vždycky fungují! Ale co třeba vyzkoušet něco nového? Místo boloňky nebo carbonary nyní připravujeme lahodné krémové těstoviny s květákem.

Pokud chcete do své všední kuchyně vnést trochu rozmanitosti, měli byste obměňovat ingredience a zkoušet nové pokrmy. Takhle někdy vznikají skvělé recepty. Co takhle například těstoviny s květákem? Zní to na první pohled nezvykle, ale chutná prostě skvěle! 

Tento dokonalý recept na krémové těstoviny jsme objevili na instagramovém účtu digitaliano_official od Guiseppe, která ráda vaří a má zálibu v těstovinových pokrmech. Zkuste to sami!

Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou

Suroviny na 2 porce

350 g těstovin

150 g květáku

75 g pikantního pecorino

75 g uzené scamorzy

5 plátků parmské šunky

4–5 sardelek

1/2 chilli papričky

2 stroužky česneku

petrželka

olivový olej

sůl a pepř

Postup

1 Dejte vařit vodu v hrnci. Když se voda začne vařit, vložte květák a vařte asi 10–15 minut. Že je hotový, poznáte tak, že jím lehce projde nůž.  Poté květák vyjmeme z vody, vodu osolíme a ve stejném hrnci uvaříme těstoviny.

2 Do pánve dejte trochu olivového oleje. Krátce v něm orestujte nadrobno nakrájený česnek, poté přidejte chilli nakrájené na nudličky a oboje orestujte. Poté osmahneme filety sardel a přidáme květák, aby se také krátce orestoval. Květák časem změkne a lze jej snadno dále nakrájet vařečkou.

3 Dále do pánve natrháme všechny plátky parmské šunky (kromě jednoho), aby se šunka také krátce orestovala. Zbylý plátek se nakonec použije na ozdobu. Nyní do pánve přidejte naběračku vody z těstovin.

4 Hotové těstoviny přidejte ke květáku a přiklopte. V případě potřeby přidejte více vody z těstovin. Dále vmícháme petrželku a promícháme. Poté smíchejte směs sýra Scamorza a Pecorino. Okořeníme čerstvým pepřem. Solte pouze v případě potřeby, protože voda z těstovin, ančovičky a sýr již dodávají pokrmu velmi slaný nádech.

5 Podávejte, ozdobte zbylým plátkem parmské šunky a vychutnejte si ještě horké.

Zdroj: v textu, názory autora





Celkem 2 komentářů

Jindřiška Brodecká
27.07.2022
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat