Prostreno.cz

Osvěžující Coffee Colada

V letních měsících si ledovou kávu můžete vychutnat v nejrůznějších podobách – například jako exotickou Coffee Coladu! 

Co takhle lahodnou kávovou Coladu místo Piña Colady? Kombinace kávy, strouhaného kokosu a ananasové šťávy je nejen osvěžujícím povzbuzením v teplých dnech, ale také vám umožní zatoulat se do dálek. Vyzkoušejte recept na letní kávu právě teď!

Coffee Colada

Ingredience na 1 sklenici

80 ml ovesného mléka

20 ml ananasového sirupu

230 ml kávy

7 kostek ledu

Sušený kokos na ozdobu

Postup

1 Naplňte sklenici kostkami ledu. Zalijte ananasovým sirupem a poté přidejte ovesné mléko.

2 Sklenici naplňte kávou a ozdobte strouhaným kokosem. A užijte si lahodnou chuť!

Jaké mléko se nejlépe hodí ke kávě

Kravské mléko s 1,5 nebo 2,5 procenta tuku nebo ovesné mléko nebo sójové mléko? Které mléko nebo jeho alternativa je nejlepší pro skvělou pěnu a chuť?

Na rozdíl od toho, co se často předpokládá, není rozhodující obsah tuku, ale obsah bílkovin. Nízkotučné mléko je tedy vhodné stejně jako plnotučné. Sójové, ovesné nebo rýžové nápoje, alternativy rostlinného mléka jsou stále populárnější a dají se použít, pokud mají správné množství a obsahují nějaký druh bílkovin. Mandlové mléko může snadno potlačit aroma kávy.

Jak na perfektní mléčný přeliv

Mimochodem, perfektní zálivka z mléčné pěny není vůbec umění! Jakmile připravíte tekutou mléčnou pěnu, zbývá vzít v úvahu pouze dva parametry: výšku a rychlost. Čím větší je vzdálenost mezi konvičkou na mléko a šálkem, tím více se káva a pěna mísí. Pokud snížíte výšku pádu, pěna může lépe ležet na povrchu. Později k vytvoření srdíček nebo tulipánů potřebuje „jen“ určité pohybové vzorce. Cvičení dělá mistra!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-kaffee-colada-erfrischendes-kaffee-rezept-fuer-sommer





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat