Prostreno.cz

Ďábelská margarita s červeným vínem

Sofistikovaná Devil's Margarita se vyrábí z tequily, červeného vína a limetkové šťávy a chutná jako léto. Tady je recept.

Pokud hledáte trochu jinou alternativu ke klasickému Aperol Spritz, jste na správném místě. Místo střiku je tu margarita! Ale ne ledajaká – tato varianta je s červeným vínem, tequilou a limetkovou šťávou! Ovocná, sladká a překvapivě svěží – Devil's Margarita je perfektním nápojem po práci.

Co je to margarita?

Margarita je nápoj z kategorie „sours“, jehož představiteli jsou lihovina, kyselina a sladkost. Přesněji řečeno, margarita patří do podkategorie „Daisys“, ve které sladkost pochází konkrétně z použití triple sec nebo pomerančového likéru. Populárními zástupci této podkategorie jsou Sidecar s koňakem a Bílá paní s ginem. První zmínky také označují Margaritu jako „Tequila Daisy“, než se jméno Margarita později ustálilo.

Co znamená margarita?

Margarita je španělské slovo pro sedmikrásku. Co to má společného s pitím? Daisy v angličtině znamená „sedmikráska“. To naznačuje, že termín „Tequila Daisy“ byl nakonec přeložen do španělštiny kvůli původu jeho základního ducha.

Vzhledem k tomu, že „Margarita“ bylo ve 30. a 40. letech v USA velmi oblíbené dívčí jméno, dlouho se předpokládalo, že nejslavnější ze všech koktejlů z tequily byl pojmenován po ženě jménem Margarita. Dnes však víme, že to není pravda.

Jak se dělá margarita?

Pravděpodobně nejvýraznějším rysem receptury margarity je slaný okraj. Přidávání soli, cukru nebo koření na okraj koktejlových sklenic je již dlouho běžnou praxí, ale nikde není populárnější než u margarity. Sůl na okraji zajišťuje neuvěřitelně vzrušující rovnováhu sladkosti, kyselosti a slanosti. Chcete-li do sklenice přidat slaný okraj, navlhčete okraj koktejlové sklenice trochou limetkové šťávy a poté sklenici jemně ponořte do soli. Měli byste být opatrní, abyste použili co nejhrubší sůl. Běžná domácí sůl ulpívá na sklenici ve velkém množství a vyvede tak celý nápoj z rovnováhy. Někteří namáčejí do soli jen polovinu okraje sklenice. Každý se tedy může sám při pití rozhodnout, zda a jaké množství soli chce přijmout na doušek.

Někteří barmani zvyšují množství limetkové šťávy a přidávají do margarity špetku cukru. Není to proto, aby byl nápoj sladší, jen aby ingredience a příchutě margarity měly prostor, aby více vynikly. Ať už si vyberete kteroukoli variantu, koktejl margarita by měl zůstat suchým a kyselým nápojem.

Devil´s Margarita

Ingredience

4 cl tequily

3 cl čerstvé limetkové šťávy

2 cl cukrového sirupu

2 cl červeného vína (ovocného)

Příprava

Nalijte tequilu, limetkovou šťávu a jednoduchý sirup do šejkru naplněného ledem a důkladně protřepejte. Přeceďte do sklenice na margaritu a barovou lžičkou pomalu nalévejte červené víno do nápoje. A ďáblovu margaritu máte připravenou. Na zdraví!

Zdroj: www.barrelbrothers.de/rezepte/Margarita





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat