Prostreno.cz

Sněhurčiny řezy jako z pohádky

Tento dort nejen kouzelně zní, ale také tak chutná. Sněhově bílé řezy se sladkými malinami a nadýchaným krémem z mascarpone potěší malé i velké.

Milujeme sladké, letní ovoce, šťavnaté dezerty a krémové krémy – a je dobře, že to všechno můžeme spojit v jednom lahodném dortu! Řeč je o nádherných Sněhurčiných řezech: nadýchaný základ je pokrytý sladkokyselou malinovou vrstvou a lahodným krémem z mascarpone a připomíná nám pohádkovou princeznu se 7 trpaslíky. A přitom je tak snadné ho vykouzlit.

Sněhurčiny řezy

Ingredience na těsto

150 gramů cukru

3 vejce

165 g másla

165 gramů pšeničné mouky

1 lžička prášku do pečiva

1 špetka soli

Ingredience na malinovou vrstvu

600 g čerstvých malin

50 g kukuřičného škrobu

325 ml malinové šťávy

Ingredience na krém z mascarpone

200 gramů smetany

250 g mascarpone

2 čajové lžičky ztužovače smetany

3-4 lžičky moučkového cukru

1 vanilkový lusk, jeho dužina

Ingredience na polevu

200 gramů malin

8 křehkých sušenek

hobliny bílé čokolády

Příprava

1 formu 32×24 cm vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů.

2 Máslo rozpustíme a necháme opět vychladnout. Vejce se špetkou soli a cukrem šleháme ručním mixérem 5–8 minut do nadýchané hmoty. Mouku smícháme s práškem do pečiva.

3 Ke směsi cukru a vajec přidáme rozpuštěné máslo a krátce, ale důkladně promícháme. K vaječné směsi prosejeme mouku a důkladně vmícháme.

4 Těsto nalijeme do formy a pečeme na střední příčce 13–16 minut. Otestujme špejlí!

5 Na malinovou vrstvu smícháme 4–5 lžic šťávy s kukuřičným škrobem a dáme stranou. Zbylou šťávu povaříme v hrnci a přidáme maliny. Nahrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory a znovu přivedeme k varu. Pak přidáme směs kukuřičného škrobu k malinám. Naposledy přivedeme k varu a ještě horký nalijeme na teplý dortový základ. Rovnoměrně rozetřeme. Malinovou vrstvu necháme úplně vychladnout.

6 Nakonec dáme smetanu s mascarpone a dužinu z vanilkového lusku do vysoké nádoby a vyšleháme ručním mixérem. Přidáme ztužovač a šleháme, dokud nevznikne pevná hmota. Krém rozetřeme na malinovou vrstvu a dáme na 3–4 hodiny (nebo přes noc) ztuhnout do lednice.

7 Těsně před podáváním maliny rozpůlíme a ozdobíme s nimi dort. Sušenky rozdrtíme na kousky a položíme navrch. Nakonec přidáme pár čokoládových hoblinek.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-maerchenhaft-rezept-schneewittchen-schnitten





Celkem 1 komentářů

Romana Svobodova
04.09.2022

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat