Prostreno.cz

Úžasně jednoduchý francouzský jogurtový koláč

Gâteau au Yaourt chutná dětem i dospělým! A ve Francii nechávají rodiče své potomky péct jogurtové koláče samotné. Jeho příprava je totiž snadná jako – koláč!

Říká se, že francouzské děti jsou vzdělanější než ostatní a odmala se stravují jako malí gurmáni. Zda je to skutečně pravda, se teprve uvidí. Pokud jde o zábavu těch nejmenších, jedna činnost je ve Francii opravdu velmi oblíbená: pečení jogurtových koláčů. 

Slavný Gâteau au Yaourt je velmi vhodný pro podporu soustředění dětí a je tak snadný na přípravu, protože kelímek od jogurtu slouží prostě jako odměrka. Sympatické je, že na receptu na jednoduchý dort z Francie si pochutnají i ti, kteří děti zabavit nemusejí. Doba přípravy je totiž pouhých 15 minut!

Francouzský jogurtový koláč

Ingredience

1 šálek přírodního jogurtu (kelímek použijte jako měrnou jednotku!)

2 hrnky pšeničné mouky 

2 šálky cukru 

½ šálku rostlinného oleje 

3 vejce 

½ balíčku prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru 

máslo na vymazání formy 

moučkový cukr na posypání (v případě potřeby) 

Příprava

Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Do velké mísy dejte jogurt a pak přidejte všechny ostatní ingredience, nakonec promíchejte metličkou. Dortovou formu vymažte máslem a naplňte těstem. Pečte na 200 stupňů 25 až 30 minut. Pokud máte rádi koláč sladší, můžete ho posypat moučkovým cukrem. 

Více variant jogurtového koláče

Zde uvedený recept lze libovolně upravit. Například pro citronový jogurtový koláč přidejte šťávu z jednoho citronu. Oblíbené ingredience jsou také čokoládové lupínky, banány a třešně. Pokud chcete, můžete místo přírodního jogurtu použít i ochucený jogurt.

Dobrou chuť!

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-franzoesischer-joghurt-kuchen





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat