Prostreno.cz

Čokoládovo-tvarohová roláda s malinami

Dezerty nemusejí být vždy důvodem k výčitkám. Právě naopak. Tvarohová roláda je plná bílkovin a i přestože se jedná o fitness variantu moučníku, potěšíte jí každou návštěvu!

Pro ještě dietnější variantu čtěte tip na konci receptu.

Čokoládovo-tvarohová roláda s malinami

Ingredience na těsto

120 g hladké mouky (celozrnné / špaldové)

1 balení prášku do pečiva

100 ml vody

4 vejce

100 g hořké čokolády

85 g másla

100 g třtinového cukru

Ingredience na náplň

300 g tvarohu

30 g medu

3–5 kapek vanilkového extraktu

50 g třtinového cukru

30 g syrovátkového proteinu (ideálně příchuť vanilka nebo cookies)

200 g jogurtu

mražené maliny (nebo jiné ovoce)

Volitelné

100 g hořké čokolády a 10 g kokosového oleje na čokoládovou polevu

Postup

1 Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrůlku na nízkém výkonu sporáku (případně v mikrovlnce), přidejte cukr a promíchejte. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vmíchejte do čokolády, poté přidejte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte pomocí balonové metly. Vodu přidávejte postupně a podle potřeby, aby těsto nebylo moc řídké (ovšem nesmí být ani moc husté, aby se roláda při rolování nelámala). Konzistence těsta by měla být asi jako u piškotového těsta).

2 Nakonec do těsta vmíchejte sníh z bílků, po částech, opatrně pomocí stěrky nebo vařečky, abyste nenarušili nadýchanou strukturu sněhu. Hotové těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte (v předehřáté troubě na 175 °C) asi 10–15 minut.

3 Mezitím si připravte krémovou náplň smícháním všech ingrediencí na náplň (kromě malin). Šlehejte pomocí ručního šlehače nebo v míse kuchyňského robotu s použitím balonové metly při vyšších otáčkách, aby byla tvarohová náplň hezky vyšlehaná a nadýchaná.

4 Po upečení nechte těsto vychladnout na mřížce, a poté jej položte na pracovní desku dnem vzhůru. Takto se vám bude pečicí papír odstraňovat nejlépe (tahem do strany).

5 Až těsto úplně vychladne, potřete jej tvarohovou náplní a posypte malinami. Nechte chvíli nasáknout, aby bylo pružnější, a poté opatrně srolujte. Nechte ztuhnout v lednici.

6 Hotovou roládu můžete polít čokoládou nebo ozdobit trochou oříškového másla.

Tip

Pokud chcete roládu připravit s co nejnižším obsahem cukru, použijte místo medu rýžový sirup (má nižší GI) a místo třtinového cukru použijte stévii nebo flavdrops.

Zdroj: názor autora





Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat