Prostreno.cz

Dokonalý brunch podle Australanů

Víkendy jsou na spaní a lenošení - a vychutnávání si požitkářských snídaní a brunchů s blízkými. 

Přinesli jsme vám ty nejlepší z našich receptů, které si můžete vychutnat kdykoli během dopoledne. Zaručeně vás nabijí na celý den a chutnají skvěle!

Pečené fazole a houby plněné ricottou

Snídaně, kvůli které stojí za to vstát – je rychlá, snadná, a tak chutná. Je to také skvělá nízkokalorická volba pro ty, kteří myslí na své zdraví a tělo.

Ingredience na 2 porce

2 ploché houby, 2 lžičky vody, 120 gramů konzervovaných pečených fazolí v rajčatové omáčce, 250 gramů nízkotučného sýra ricotta, 2 lžičky nahrubo nasekané čerstvé listové petrželky

Postup

1 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Malý plech vyložte hliníkovou fólií. Položte houby stopkou nahoru a pokapejte vodou; grilujte 5 minut nebo do mírného změknutí.

2 Navrch houby dejte fazole a ricottu a grilujte další 3 minuty nebo dozlatova. Posypeme petrželkou; okořeňte podle chuti.

Nadýchané palačinky z podmáslí

K vytvoření těchto nadýchaných palačinek z podmáslí je potřeba pouhých pět ingrediencí. Na závěr přidejte kapku javorového sirupu a získáte snadný a chutný recept na snídaňové palačinky.

Ingredience

4 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 1/2 šálku podmáslí, 50 gramů rozpuštěného másla, 1 1/2 hrnku mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 šálku javorového sirupu

Postup

1 Vejce a cukr vyšlehejte v malé misce elektrickým šlehačem do zhoustnutí; vmíchejte podmáslí a máslo. Mouku prosejte do velké mísy, přidáme prášek do pečiva a vyšlehejte vaječnou směs dohladka. Těsto nechte 15 minut odstát.

2 Zahřejte středně velkou pánev na střední teplotu, potřete trochou rozpuštěného másla. Nalijte ¼ šálku těsta do pánve a smažte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny. Otočte palačinky a smažte dohněda. Vyjměte a přikryjte, aby zůstaly v teple.

3 Opakujte se zbývajícím těstem a dalším rozpuštěným máslem. Pokapejte javorovým sirupem.

Bruschetta z drcených bobů a hrášku

Brilantní snídaně!

Ingredience

3⅓ šálků (500 g) mražených širokých (fava) fazolí

1 šálek (120 g) mraženého baby hrášku

⅓ šálku pevně zabalených čerstvých lístků máty, nastrouhaných

2 stroužky česneku, rozdrcené

4 oválné housky

¼ šálku (60 ml) olivového oleje

½ šálku (125 ml) bílého octa

8 studených vajec

180 g marinované perské fety, okapané

100 g polosušených rajčat v oleji, okapaných, nakrájených nadrobno

1 šálek máty

Postup

1 Vložte fazole a hrách do samostatných žáruvzdorných misek; každý zalijte vroucí vodou. Nechte 5 minut stát a slijte. Fazole oloupejte. Vložte fazole a hrášek do velké mísy a šťouchadlem na brambory rozšťouchejte nadrobno. Vmíchejte mátu a česnek; okořeňte podle chuti.

2 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Housky rozpůlte a potřete olejem. Umístěte řeznou stranou nahoru na 2 minuty, nebo dokud nebudou lehce opečené. Otočte, grilujte 1 minutu nebo do lehkého zhnědnutí.

3 Velkou pánev naplňte do poloviny vodou; přiveďte k varu, vmíchejte ocet. Rozbijte jedno vejce do šálku a poté jej vsuňte do pánve; opakujte s dalšími 3 vejci. Přiveďte vodu k varu. Vypněte, zakryjte pánev a nechte odstát 2 minuty, nebo dokud bílek neztuhne a žloutky změknou. Odebírejte vejce, jedno po druhém, děrovanou lžící; sceďte na papírovou utěrku. Přikryjte, aby zůstala teplá. Opakujte se zbývajícími vejci.

4 Na housky dejte lžíci fazolové směsi ozdobte rozdrobenou fettou, sušenými rajčaty, vejcem a mátou. Pokapejte zbývajícím olejem; okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

Zdroj: www.womensweeklyfood.com.au/breakfast-and-brunch-recipes-32236





Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat