Prostreno.cz

Low carb košíčky pro zdravé mlsání

Pokud vás během dne často honí mlsná a hledáte recept na něco dobrého, co zároveň neobsahuje hromadu zbytečného cukru, zkuste low carb košíčky, které jsou bez cukru a plné bílkovin.

Příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální kreativní dovednosti (o hezký vzhled se postarají papírové košíčky). Na závěru receptu nalezete také několik tipů, kterými můžete svůj výtvor ještě více vylepšit.

Low carb cupcakes

Ingredience

½ hrnku mandlové mouky

¼ hrnku másla, rozpuštěného

450–500 g smetanového sýra dle výběru (Philadelphia, Almette, Lučina apod.)

2 vejce

Stévie nebo nekalorické sladidlo dle výběru

1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1 Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Připravte si větší formu na 12 muffinů a vyložte papírovými košíčky.

2 V míse smíchejte mandlovou mouku s máslem a vzniklou směs použijte jako základ košíčků – pomocí lžičky naneste do každého papírového košíčku trochu směsi a stlačte do plochého základu. Můžete lehce rozetřít do stran, chcete-li košíčkům vytvořit i stěny, avšak není to nutné. Košíčky budou po vychladnutí držet tvar perfektně samy od sebe.

3 Smetanový sýr, vejce, sladidlo a vanilkový extrakt vyšlehejte v míse ručním mixérem (případně vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu s použitím nástavce na šlehání).

4 Hotovou směs pak lžičkou navrstvěte dovnitř připravených košíčků. Dbejte na to, aby vám zůstalo v každém košíčku na vrchu trochu místa, jelikož košíčky během pečení lehce nabudou na objemu, a mohly by se nehezky roztéct do stran.

5 Pečte v předehřáté troubě, dokud sýrová směs (téměř) neztuhne uprostřed, tedy 15 až 17 minut.

6 Po upečení nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Dokud košíčky zcela nevychladnou, nemanipulujte s nimi. Chovají se jako cheesecake, tudíž je potřeba dát jim čas na ztuhnutí. Před podáváním nechte odležet 8 hodin v lednici.

Tipy

Sladit můžete pomocí  stéviových kapek nebo granulátu s obsahem stévie (prodávají fitness e-shopy), případně použijte flavdrops. Do smetanové náplně můžete na závěr šlehání vmíchat malou hrst sušených brusinek nebo pomerančové kůry, získáte tak zcela nový rozměr chuti. Stejně tak můžete experimentovat s kakaem a čokoládovými hoblinkami (použijte vysokoprocentní čokoládu!)

Zdroj:názor autora





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat