Prostreno.cz

Recept na rychlé těstoviny z jednoho hrnce

Milujeme recepty na těstoviny z jednoho hrnce! Jsou rychlé a nekomplikované. Jedním z našich oblíbených jsou gnocchi z jednoho hrnce s pikantní salsiccií.

Při vaření nemusíte vždy trávit spoustu času v kuchyni. Existuje mnoho bleskově rychlých receptů, které jsou snadné, rychlé a chutné a nezanechávají za sebou horu nádobí. 

Jako toto středomořské jídlo z jednoho hrnce s noky a salsicciou. Salsiccia je typická italská, hrubě smažená klobása, která svou zvláštní chuť získává z fenyklu, česneku a mnoha dalších koření. Skvělá změna oproti maďarským nebo vídeňským klobásám!

Rychlé těstoviny z jednoho hrnce

Přísady

300 g salsiccie

1 cibule

3 stroužky česneku

olej na smažení

120 ml zeleninového vývaru

120 ml bílého vína

400 g rajčatové passaty

150 gramů smetany

Sůl pepř

chilli vločky

600 g noků (chlazených)

80 g strouhaného parmazánu

Tip: Pokud chcete vynechat bílé víno, stačí zdvojnásobit množství vývaru!

Příprava

1 Klobásky nařízněte a oloupejte. Oloupané nakrájejte na kousky veliké jako sousto. Poté nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku.

2 Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a salsicciu osmažte do hněda. Přidejte cibuli a česnek a krátce orestujte. Zalijte bílým vínem a zeleninovým vývarem, krátce povařte a pak vmíchejte rajčata a smetanu. Dochuťte solí a pepřem. Pokud máte rádi skutečně pikantní pokrmy, přidejte chilli.

3 Potom přidejte i noky, stáhněte plamen a přikryté vařte asi 6–8 minut, dokud noky nejsou hotové. Mezitím stále míchejte!

4 Nakonec noky naservírujte v hlubokých talířích a posypte strouhaným parmazánem. Pokud chcete, můžete přidat lístky čerstvé bazalky.

Udělejte si noky sami

Vyrobit si gnocchi doma není žádná velká věda, potřebujete:

Ingredience

400 g brambor

200 g světlé mouky (např. pšeničná 550 nebo špaldová 630)

50 g krupice z tvrdé pšenice

Postup

1 Brambory uvařte, oloupejte a poté prolisujte. 

2 Rozmačkané smíchejte s moukou a krupicí a zpracujte ve vláčné, hladké, nelepivé těsto. 

3 Podle chuti trochu osolte, opepřete a posypejte muškátovým oříškem. Hotové těsto nechte deset minut odpočívat. 

4 Z těsta tvarujte válečky o tloušťce prstu, odkrajujte stejné kousky, tvarujte kuličky a lehce zploštěte pomoučenou vidličkou, abyste vytvořili typický tvar noků.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-one-pot-pasta-rezept-gnocci-scharfe-salsiccia





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat