Prostreno.cz

Recept Marthy Stewart na nejjednodušší jablečný crumble na světě

Milujeme dezerty s jablky. Jablečný crumble od Marthy Stewart připravíte velmi rychle a chutná celé rodině. Vynikající dezert s potenciálem oblíbeného rodinného receptu!

Také máte rádi jablka? Zdá se, že i šéfkuchařka celebrit Martha Stewart jablka miluje a používá je do mnoha svých receptů. V jednom ze svých příspěvku na Instagramu vyzvala své sledující, aby použili „čerstvě natrhaná jablka“ v klasickém Apple Crumble. Přinášíme vám recept, který se zaručeně povede a chutná malým i velkým. A s kopečkem vanilkové zmrzliny chutná prostě nebesky!

Jablečný crumble podle Marthy Stewart

Přísady

115 g másla

10 středních jablek

6 lžic světlého cukru

125 g + 2 lžíce mouky

2 lžíce citronové šťávy

1/2 lžičky skořice

sůl

100 g hnědého cukru

Vanilková zmrzlina, šlehačka nebo řecký jogurt k podávání

Příprava

1 Troubu předehřejeme na 190 °C. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vymažeme zapékací misku (2 litry; 28 × 18 × 4 cm). Ve velké míse smícháme jablka, světle hnědý cukr, 2 lžíce mouky, citronovou šťávu, skořici a 1/4 lžičky soli. Nalijeme těsto do zapékací misky. 

2 V jiné misce ušleháme máslo s hnědým cukrem. Potom přidáme zbývající mouku a 1/2 lžičky soli a mícháme, dokud se nevytvoří hrudky. Vše potřeme jablečnou směsí.

3 Dáme do trouby asi na hodinu. Jablečný crumble je hotový, když střed bublá a vršek je pěkně zhnědlý. Pokud vršek hnědne příliš rychle, přikryjte kastrol alobalem a pokračujte v pečení.

4 Poté nechte krátce vychladnout a podávejte buď s kopečkem vanilkové zmrzliny, našlehané smetany nebo řeckého jogurtu.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-martha-stewart-rezept-einfachster-apfelauflauf-welt





Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat