Otoky nebo pupínky. Nejčastější problémy s pokožkou se dají lehce vyléčit

Přípravky určené k péči o pleť mohou být velmi drahé. Kromě toho nikdo nikdy nezaručí, že budou fungovat. A snad proto existuje mnoho domácích prostředků, které se hodí pro běžné kožní problémy. Na co se hodí třeba aspirin?

Krásný a bezchybný obličej je základem smyslnosti a sex-appealu. Po zdravé pokožce prostě touží každý! Chcete jí dát všechno, co potřebuje? Tak to se rozhlédněte po domácích zásobách, které vyřeší tyhle tři kosmetické problémy.

Otoky a unavená pokožka

Skočte si do obchodu pro malou lahvičku gelu aloe vera, trošku naneste do dlaní a rozetřete ho po celé tváři. Poté nechte zaschnout. Gel pokožku vypne a zároveň zklidní. Jeho chladivý účinek může snížit záněty a otoky.

Dobrou zprávou je, že aloe vera zároveň zvyšuje imunitní systém pokožky a jeho dlouhodobé užívání zlepšuje její celkový stav. Při jeho aplikaci však dbejte na to, abyste se vyhnuli očnímu okolí.

Otravné pupínky

Někdy je těžké mít obličej jako ze žurnálu, zvlášť je život tak stresující. Taky už nevíte, co dělat s pupínky, kvůli kterým nemáte chuť chodit mezi lidi? Pokud jste vyzkoušeli všechny byliny, zázračné vodičky a krémy, ale stejně vám to nepomohlo, můžete přistoupit k trochu radikálnějšímu řešení.

Rozdrťte jednu tabletu aspirinu a prášek smíchejte s pár kapkami očních kapek. Míchejte tak dlouho, dokud se nevytvoří pasta. Tu naneste na problémové oblasti, nechte působit a zcela vyschnout. Oční kapky sníží zarudnutí, zatímco aspirin drasticky sníží zánět. Po vysušení se pasta začne rozpadat a pupínek zmizí!

Suchá a matná kůže

Vitamin E hraje důležitou roli v péči o pokožku, neboť ji udržuje zdravou. Přijde vám, že vaše pleť působí unaveně a matně? Trápí ji olupující se šupinky? Rozlomte tobolku vitaminu E, naneste ho na vyčištěnou tvář a nechte působit přes noc. Ráno opláchněte vodou, budete příjemně překvapení. Éčko podporuje elasticitu pokožky a také posiluje její imunitní systém. Občas si proces zopakujte, vaše pleť to ocení!

Výše uvedené domácí prostředky pro péči o pleť by měly být používány ve spojení se zdravou výživou a cvičením. Vyzkoušejte nejdříve je, než investujete spoustu peněz do drahých výrobků. Možná už nebudete chtít používat nic jiného.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat