Mastné vlasy nejsou neřešitelným problémem. Pomůže životospráva i domácí masky

27.12.2018 | Krása a móda

Mastné vlasy zcela určitě nejsou vizitkou, která by nás měla reprezentovat. Bohužel se však jedná o problém poměrně častý a viditelný. Není však neřešitelný a ve většině případů se ukazuje, že si za něj vlastně můžeme sami. Mezi nejčastější příčiny patří časté sahání do vlasů, nezdravá životospráva nebo nevhodná vlasová kosmetika.

Jak ale docílit toho, aby vám vlasy vydržely krásné a svěží klidně i několik dnů?

Proč právě moje vlasy

Abyste byli schopni se tohoto problému zbavit, je nutné nejprve jednoznačně určit příčinu. Mohou za to geny, nebo snad hormony? V takovém případě je o něco těžší z této šlamastyky vybruslit, není to však nemožné. Jen je třeba o to více dbát na životosprávu a péči o vlasy a vlasovou pokožku. Pokud víte, že máte k rychle se mastícím vlasům dispozice, volte takovou vlasovou kosmetiku, která je vhodné ke každodennímu používání.

Pokud ale víte, že si přes den často saháte do vlasů, neustále je svazujete do culíku a zase rozpouštíte, dost možná jsou to jen vaše ruce, které stojí za celým problémem. Zkuste si je po dobu několika dnů kontrolovat a do vlasů si sahejte minimálně. Uvidíte-li v takovém případě zlepšení, máte skoro vyhráno.

A vůbec nejčastější příčinou je poté nekvalitní jídelníček a celkově špatná životospráva. Pokud se například často pohybujete v zakouřeném prostředí a víte, že vaše strava není žádná hitparáda, nepomohou vám ani ty nejlepší šampony na světě. Změnit tak musíte především váš jídelníček, od kterého se tento problém nezřídka odvíjí.

Vyvarujte se nadměrné konzumace umělých cukrů a tuků a dbejte na pravidelnou konzumaci oříšků, semínek, ryb, drůbežího masa a samozřejmě zeleniny. Kávu a alkohol zkuste alespoň na určitou dobu vyměnit za čistou vodu nebo bylinkové čaje a uvidíte, zda po několika týdnech zpozorujete zlepšení.

Pomocníci z lednice

Pokud po nějaké době opravdu docílíte toho, že se vám vlasy budou mastit pomaleji, tento proces nějakou dobu trvá. V mezidobí tak můžete využít pomocníků, které najdete doma ve spíži nebo v lednici. Na mastné vlasy údajně pomáhá umýt vlasy bílky. Pozor však při oplachování moc teplou vodou, bílky se totiž mohly na hlavě srazit.

Mezi jednotlivým mytím je také dobré používat suchý šampon, který si můžete namíchat doma například z kakaa, pudingového prášku nebo kukuřičného škrobu. Směs namíchanou podle vašeho odstínu poté aplikujte do vlasů třeba štětcem na pudr, nechte chvíli působit a přebytek poté vytřete suchým ručníkem.

Tipy, které vlasy ocení

  • Vlasové kondicionéry a masky nikdy nepoužívejte na celou délku vlasů, ale aplikujte je jen do délek.
  • Vlasy po mytí oplachujte vlažnou vodou a šampon nikdy nenechávejte působit déle jak dvě minuty.
  • Kartáč, kterým si vlasy češete, pravidelně umývejte v mýdlové vodě.
  • Vyhněte se častému nošení pokrývek hlavy.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat