Prostreno.cz

Levné večeře z často opomíjené kapusty

Opomíjená kapusta možná není tak populární jako zelí, ale co se týče prospěšnosti pro zdraví, jsou na tom tihle dva „zelenáči“ úplně stejně. Jak si z kapusty vykouzlit skvělou večeři za pár korun?

Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější suroviny. A to je strašná škoda! Obsahuje totiž kyselinu listovou, vitamin C, draslík, vápník, mangan, fosfor, železo i jód. Působí jako prevence rakoviny a posiluje imunitu. Že nevíte, co s ní? Inspirovat se můžete zde!

Kapustové karbanátky

Budete potřebovat:

Postup: Kapustu krátce povařte a dobře okapanou na moment prožeňte mixérem. Cibulku zpěňte na nakrájené slanině a přidejte strouhanku namočenou v mléce. Vše promíchejte, osolte, okořeňte a přidejte vejce. Je-li hmota příliš řídká, přisypte trochu strouhanky. Následně vytvořte ploché karbanátky, usmažte a může se podávat. Výborně se hodí k bramborové kaši.

Kapusta jako mozeček

Budete potřebovat:

  • 1 velkou kapustu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibuli
  • 4 vejce
  • sůl a kmín

Postup: Očištěnou a opranou kapustu povařte zhruba deset minut ve slané vodě. Sceďte, nechte okapat a rozporcujte. Osmahněte cibuli a přidejte kusy kapusty. Když je osmažená, rozbijte do ní vejce, osolte a okmínujte. Míchejte do té doby, než vejce dostatečně ztuhnou. Podávat můžete k bramborám nebo s chlebem.

Smažená kapusta

Budete potřebovat:

Postup: Kapustu rozpulte nebo rozčtvrťte a deset minut povařte v osolené vodě. Připravte si těstíčko z mléka, mouky a vajec. Do něho namáčejte uvařenou kapustu a následně osmažte jako řízky po obou stranách. Třeba s bramborovou kaší chutnají naprosto výborně!

Zdroj: www.essenundtrinken.de, www.healthline.com





Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat