Prostreno.cz

3 recepty na zdravá jídla z obilovin. Inspirujete se?

Z výživového hlediska obsahují obiloviny velké množství cenných látek. Odborníci na ně nedají dopustit! Jste k této kuchyni trochu skeptičtí? Asi jste ještě nezkusili pohankové rizoto a jáhlové škubánky!

Dali jste si jako novoroční předsevzetí zahrnout do svého jídelníčku více zdravých potravin? Máte skvělou možnost, jak svůj slib proměnit v realitu. Na jakou dobrotu to dnes vidíte?

Pohankové rizoto

Budete potřebovat:

Postup: Pohanku propláchněte, ponořte ji do vroucí osolené vody a zhruba sedm minut povařte. Následně sceďte a nechte okapat. Zeleninu nakrájejte na kostičky, poduste na cibulce, okořeňte a smíchejte s pohankou. Rozkrájenou slaninu orestujte a přidejte k rizotu.

Jáhlové škubánky

Budete potřebovat:

  • 200 gramů jáhel
  • 1/2 litru vody
  • 1/4 litru mléka
  • špetku soli
  • strouhaný kokos na posypání

Postup: Jáhly spařte horkou vodou. Následně sceďte, zalijte opět vodou a osolte. Vařte zvolna, a když se tekutina začne vyvařovat, přilévejte mléko. Za občasného míchání dovařte. Lžící namočenou v rozehřátém omastku vykrájejte noky. Ty pak polijte máslem a posypte kokosem. Vidíte, i zdravá strava může být zatraceně chutná!

Palačinky z ovesných vloček

Budete potřebovat:

Postup: Vejce smíchejte s olejem a postupně přidávejte rozmixované vločky, mouku, mléko, sůl a prášek do pečiva. Vytvořte hladké těsto, které nechte hodinu odpočívat. Na pomaštěné pánvi pečte tenké palačinky a pomažte je svou oblíbenou marmeládou.

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat