Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Čtyři zajímavé recepty na ryby, kterými ohromíte své hosty

Kristýna Vágnerová více informací

Pořád ještě nechápe, že je z ní máma...A ani si nemyslí, že ji ten pocit opustí :) Ujídá malé Lucince a pak láteří nad váhou. Nadšeně testuje všechny dobroty, co do redakce dorazí.

Zobrazit další články autorky

16. 7. 2019 | Krok za krokem

Mořští živočichové patří mezi oblíbené a velmi zdravé pochoutky. Máte obavy z náročné přípravy, a proto se jim raději vyhýbáte? Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? Tyhle postupy zvládnete levou zadní…

Na kuřecí nemáte chuť, vepřové jste dělali včera a hovězí vás neláká. Co třeba lososové karbanátky či netradiční rybí filé? Bezva nápad, jak pohostit i tu nejnáročnější návštěvu… Inspirujete se?

Exotické rybí jednohubky

Suroviny:

  • 500 gramů rybího filé nakrájeného na menší kousky
  • 1 lžíce thajského koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 1/2 šálku čerstvého koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • pepř a sůl na dochucení

Postup: Rybí kousky obalte v thajském koření a na rozehřáté pánvi je osmažte ve směsi olivového oleje a másla. Rybu nesmažte déle než 2 minuty z každé strany. Před podáváním kousky posypte koriandrem, pokapejte limetkovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

Rybí řízečky

Suroviny:

  • 500 gramů vykostěné bílé ryby
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 rozšlehaná vejce s trochou mléka
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 lžička citronového pepře (kořenicí směs)
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • sůl

Postup: Nakrájejte rybu na kostky, osolte je a spolu s moukou vložte do igelitového sáčku, který dobře uzavřete. Třeste sáčkem tak, aby se obalily všechny jednotlivé kusy. Poté je vyndejte, namočte ve vaječné směsi a obalte ve strouhance a citronovém pepři. „Řízky“ pak smažte na olivovém oleji 3-4 minuty dozlatova.

Lososové karbanátky

Suroviny:

  • 400 gramů konzervovaného lososa
  • 50 gramů strouhaného čedaru
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 šálek vychladlých šťouchaných brambor
  • 1 vejce
  • pažitka
  • petržel
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička másla

Postup: Smíchejte všechny ingredience kromě strouhanky, oleje a másla. Ze vzniklé hmoty vytvarujte menší placičky. Ty následně obalte ve strouhance a na směsi oleje a másla je smažte přibližně 4 minuty z každé strany.

Netradiční rybí filé

Suroviny:

  • 4 kousky filé
  • 1 šálek strouhanky
  • 50 gramů strouhaného parmazánu
  • petržel
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup: Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte plech pečicím papírem. Promíchejte strouhanku, parmazán, petržel, kůru z citronu a olivový olej, dle chuti dosolte a opepřete. V této směsi pak filé obalte a pečte 12-15 minut. Tím se vytvoří krusta, která pokrmu dodá nevšední šmrnc!

Inspirace z italské kuchyně: Jídla, po kterých nepřiberete

Pečená dýně Hokaido

Pečená dýně Hokaido

22 hlasů
45min 767 kJ 55 Kč

Nejčtenější články

Tip na oběd

Špenátový krém s krutony

35 hlasů
20min 261kJ 53 Kč

Pokud vaše děti zrovna nemilují špenát, určitě jim zku...

Salát s lososem a olivami

16 hlasů
20min 407kJ 75 Kč

Salát s lososem a olivami se hodí jako lehký předkrm n...