Prostreno.cz

Letní pitný režim: Oživte ho osvěžujícími domácími drinky

16.07.2019 | Krok za krokem

Také ve vás další sklenice čisté vody nevzbuzuje právě nadšení, ale v rámci dodržování pitného reřimu vodu poctivě pijete? Pak si zkuste připravit zajímavé, zdravé a především osvěžující nápoje, které vám zpříjemní každý horký den! A navíc se nebudete muset strachovat o svoji štíhlou postavu!

To, že se má v teplých dnech dodržovat pitný režim víc než kdykoli jindy, je celkem jasné. Nedoporučuje se konzumovat příliš mnoho kávy, černého čaje a kolových nápojů, protože organismus vody zbavují. Vhodné nejsou ani sladké, perlivé limonády a sladké džusy – jednak obsahují spoustu jednoduchých sacharidů, které stimulují produkci inzulinu a ten pak, zjednodušeně řečeno, podporuje ukládání tuku, ale také pocit žízně spíš vyvolávají, než aby ho uhasily.

Zkuste si připravit letní osvěžující drinky, které vám budou chutnat a nepřiberete po nich jediný gram!

Sólo pro okurku

Salátovou okurku ostrouhejte, půlku nastrouhejte na jemném struhadle a nakrájejte si také pár koleček bokem. Zalijte ji litrem vody, klidně i perlivé, a nechte asi půl hodiny v lednici. Pak přes jemné síto zceďte, limonádu doslaďte několika kapkami tekuté stévie a do hotového osvěžení vhoďte několik koleček okurky pro ozdobu. Pokud si budete chtít vyhrát, z koleček pomocí vánočních vykrajovátek vytvořte různé tvary.

Citronáda jako od maminky

Nejjednodušší letní osvěžení získáte, když vymačkáte do litru vody šťávu z půlky citronu, druhou polovinu dobře omyjete a nakrájíte na kolečka a vhodíte je dovnitř. Přidejte led a citronádu doslaďte podle svého – medem, třtinovým cukrem nebo opět stévií.

Letní pohoda s jahodami

Natrhejte lístečky čerstvé máty, omyjte je a zalijte vodou. Jahody nakrájejte na poloviny, aby se z nich uvolnila šťáva a vhoďte je do džbánku k mátě. Ovoce vodu jemně osladí, takže nebude nutné přidávat žádný cukr a máta jí dodá svěží nádech. Místo máty pro změnu vyzkoušejte třeba také meduňku.

Zázvor nejen do zimy

Připravte si horký zázvorový čas s medem (stévií) a citronem. Nastrouhaný nebo nakrájený zázvor přelijte vroucí vodou a nechte chvilku vylouhovat, pak přidejte citron, sladidlo a počkejte, dokud čaj nevychladne. Pak přihoďte kostky ledu, tenké plátky zázvoru a citronu na ozdobu, zapíchněte brčko a usrkávejte velmi zdravý a přitom osvěžující drink.

Melounové osvěžení

Nakrájejte na kousky vodní i žlutý meloun, přelijte je perlivou vychlazenou minerálkou a je hotovo. K nápoji si vezměte na pomoc dlouhou lžičku – s ní se vám budou kousky melounu lépe lovit a jíst.

Pro milovníky kávy

Čekat, než obyčejná káva zchladne, je zdlouhavé. Přelijte proto rozpustnou kávu vodou studenou, překvapivě se rozpustí stejně dobře jako v horké. Oslaďte ji tím, co máte rádi, přimíchejte mléko i led a ledová kávička je na světě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat