Prostreno.cz

Domácí prostředky na popraskané paty

Nejsou vaše nohy zrovna v kondici? To se dá snadno napravit. Pokud máte k dispozici citron, banán, trochu rostlinného oleje a vazelínu, jste zachráněni. Tenhle arzenál dá vaše paty opět do pořádku!

Léto pomalu troubí k ústupu a s ním odchází i sezona otevřených bot. Říkáte si, že konečně nebudete muset trávit péčí o nohy tolik času? Tak samozřejmě, drobné nedostatky v pedikúře zamaskují ponožky, ale co vaše popraskané paty? S nimi o nějakém pohodlí nemůže být ani řeč! Naštěstí jsou tu domácí metody rychlé nápravy, které slibují ty nejlepší výsledky. Čemu dáte přednost?

Citronová výživná maska s růžovým nádechem

Na tento recept budete potřebovat čajovou lžičku citronové šťávy, stejné množství čistého glycerinu (seženete v drogerii nebo na internetu) a čajovou lžičku růžové vody. Smícháním zmíněných ingrediencí vznikne výživná maska, kterou aplikujte na nohy, vklouzněte do bavlněných ponožek a nechte působit přes noc. Ráno chodidla opláchněte vlažnou vodou.

Rostlinný olej, dostupná pomoc

Svá chodidla můžete bez obav svěřit i této běžné kuchyňské surovině. Olej téměř okamžitě změkčí suché paty, a navíc odstraní i odumřelé kožní buňky. „Mazadlem“ si potírejte a jemně masírujte postižená místa. Pro optimální výsledky tuto kúru několikrát opakujte.

Banán? Ten není jen k jídlu

Věděli jste, že k ošetření poškozených pat se vlastně dá použít kterékoli ovoce? Ale konkrétně banán má silné léčebné vlastnosti. Zralá banánová buničina odstraní odumřelou pokožku, opraví nedokonalosti a změkčí ztvrdlou kůži. Stačí jen kousek ovoce položit na „místo činu“ a vyčkat zhruba deset minut. Efekt bude úžasný!

Parafínový vosk, kosmetický zázrak

Vosk z parafínu je jedním z nejlepších prostředků k ošetření nohou. Pokud nevíte, kde se něco takového shání, doporučujeme poohlédnout se po internetových obchodech. Vybrat si tam můžete z mnoha variant. Až ho budete mít po ruce, zkombinujte jej s kokosovým olejem, směs ohřejte a rozmělněte na pánvi. Jakmile zchladne, vetřete si „krém“ na paty a nechte dělat svou práci, ideálně přes celou noc.

Vazelína s citronem, záruka úspěchu

Ještě předtím, než s touto procedurou začnete, ujistěte se, že vaše nohy jsou dokonale čisté, tedy bez nečistot. Poté promíchejte lžičku vazelíny s citronovou šťávou a směs vetřete do pokožky. Co se nevsákne, to po 20 dvaceti minutách smyjte vodou.





Celkem 0 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat