Prostreno.cz

Dokonalé triky s pudinkem, které zachutnají dospělým i dětem

Nemáte rádi škraloup na lžičce ani na povrchu pokrmu? Použijte trik, díky kterému se nemá šanci vytvořit. A proč je dobré mít při přípravě pudinku k dispozici kapku alkoholu, šlehačku a kávová zrna, to se hned dozvíte také.

Název puding pochází z francouzského slova boudin, což znamená jelito. Zvláštní, viďte? Každopádně je to asi jeden z nejrychlejších „vařených“ zákusků, které člověk může vykouzlit. Také ho máte rádi pro jeho nenáročnost, jednoduchost a hlavně příjemně sladkou chuť? Kdo by neměl! Pokud ho děláte často, potěšíme vás hned několika pudinkovými zlepšováky. Hned ten první při nejbližší příležitosti jistě vyzkoušíte!

Škraloup? Na ten zapomeňte

Povrchová sraženina, která se na pudinku během tuhnutí vytváří, není nic moc – ani na pohled, a pro některé odpůrce ani na chuť. Jenže co naplat, když je to přirozený jev „výroby“! Na každý problém existuje řešení, takže by bylo divné, kdyby to neplatilo i tady. Víte, jak to dělávaly naše babičky? Ještě před chladnutím dezert pocukrovaly a byl klid. Poněkud modernější alternativa je použití pečicího papíru, se kterým misku zkrátka přikryjete.

Pudink pro dospělé v alko verzi

Že je tahle sladká tečka pouze pro děti, nad kterou mnohdy dospělí ohrnují nos? Co vás nemá, po přidání trochy rumu už je to zcela „jiná káva“. Vlastně, pudink se dá ochutit všemi alkoholickými nápoji, záleží čistě na vaší chuti a domácích zásobách. Abstinentům ho vylepšete třeba ovocem, sirupem nebo ovocnou šťávou. Pro každého něco!

Pudink, co se nepřipálí. Nikdy

Ano, může se to stát. Člověk se trochu zapomene při míchání a rázem jsou všechny záchranné mise marné. Chcete znát preventivní fígl, aby se vám něco takového nestávalo? Opět nahlédneme do receptáře našich babiček, ve kterých se dočteme, že vymazání nádoby máslem, ve které se pudink připravuje, dokáže zázraky. Navíc je díky této přísadě mnohem vláčnější a hladší – no prostě radost ochutnat.

Pudink s dávkou kofeinu? Po něm se jen zapráší

Pro vyznavače kávy tu máme něco extra. Pudinkový prášek nejprve rozmíchejte ve studené vodě a potom pokračujte dle obvyklého postupu. Jakmile bude hotový a přelijete ho do připravených misek, posypte ho kávou, nebo pokud je možnost, celými jejími zrny. K tomu nálož šlehačky a o pochvalu máte postaráno!

Zdroj: www.tasteofhome.com/article/how-to-make-pudding-the-old-fashioned-way/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat