Prostreno.cz

Kuchařské triky s obyčejnou bramborovou kaší

Už vás někdy napadlo nalít do kaše kapku minerálky, nebo ji seznámit s cibulí s křenem? No právě, možná je nejvyšší čas to vyzkoušet a pozvat do kuchyně čerstvý vítr! On ale i takový zlepšovák s bílkem stojí za pozornost…

Myslíte si, že o přípravě bramborové kaše už víte všechno a absolutně nic vás nemůže překvapit? Tak schválně, jestli znáte tyto staré a léty prověřené triky. Kromě mléka a brambor jsou totiž i jiné suroviny, které vám při „výrobě“ mohou přijít vhod!

Hedvábná konzistence pomocí bílku

Že na kaši se brambory vaří oloupané, o tom vás jistě poučovat nemusíme. Určitě víte i to, že se do nich vlévá mléko horké, protože po studeném by nebyla kaše tak nadýchaná a chutná. Co ale možná uslyšíte poprvé, je bílkový zlepšovák, po jehož závěrečném přidání je pokrm doslova hedvábný. A na čtyři porce bohatě stačí jeden bílek!

Jemnost vyčaruje perlivá voda

Minerálka asi není tekutina, kterou by člověk běžně přiléval do bramborové kaše. Nicméně přesně o tom to je! Když s ní při míchání nahradíte jednu třetinu mléka, bude jemná, lehká a na pohled načechraná. Zkusíte to? Není co ztratit…

Kaše trochu jinak? Jedině s cibulí

Pokud nejste vyznavačem sušených kaší v prášku, ale naopak preferujete poctivou domácí přípravu, mohla by vás nadchnout malá inovace, která již okoukanou přílohu povznese na zajímavější úroveň. Jak to zařídit? Povolejte do akce cibuli! Tu spolu s nakrájenými bramborami povařte, přeceďte a rozmačkejte - zkrátka se držte postupu, jak jste zvyklí. Nebojte se však ve finále přidat špetku muškátového oříšku, tím rozhodně nic nezkazíte.

Zbytky kaše. Proč je vyhazovat?

Často se stává, že vám po večeři zbyde ještě pořádný nášup kaše, ale nikdo se k němu už nehlásí? Rozhodně se tohoto materiálu nezbavujte, může se ještě hodit. Vytvarujte z něho větší kuličky, obalte je jako řízky v trojobalu a šup s nimi na pánev do rozpáleného oleje. Po téhle křupavé dobrotě se jenom zapráší!

Pikantnost na vlně křenu. Proč ne?

Chcete do kaše vnést trochu pikantnosti, aby si i strávníci, kteří uvítají pálivější chutě, přišli na své? Vmíchejte do bramborové kaše trochu hořčice, nebo malé množství nastrouhaného křenu. Věřte, že výsledek tohoto pokusu dopadne nad očekávání dobře!

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat