Prostreno.cz

Podzim ve znamení jablek. Poznejte s nimi všechny triky

Sezona jablek už je v plném proudu a vy tak možná máte o zábavu postaráno. Jenže víte, jak předejít jejich černání po krájení, nebo jak snadno opravit svraštělou slupku? A co třeba vanilkový cukr, je vám plně k dispozici? Rozhodně se bez něj neobejdete!

Jabloně obsypané zrajícími plody jsou symbolem podzimu. Pro mnohé hospodyňky je to také nenápadná připomínka, že v kuchyni bude zase co dělat. Patříte mezi ně? V tom případě vám nabízíme pár jablečných triků, se kterými půjde pečení a zavařování jako po másle. Který určitě vyzkoušíte?

Bezchybný vzhled za všech okolností

Nechcete, aby vám vizuálně neatraktivní jablka pokazila celkový dojem z pokrmů? Kdo by také něco takového dvakrát vítal, viďte? Inspiraci lze hledat u našich babiček. Ty moc dobře věděly, že svraštělé plody získají opět svěží vzhled po namočení ve studené vodě. Do horké je namáčejte pouze tehdy, pokud si chcete zajistit snadnější loupání. Když už jsme u té slupky…

Pečená jablíčka, co lákají na pohled

Také míváte během chladného podzimu chuť na horká pečená jablka, co zahřejí nejen u srdce? Jenže ta příprava, to už je horší. Následkem vysoké teploty mají tendence se scvrkávat, a to jim trochu ubírá plusové body za vizáž. Že to znáte až moc dobře? Potřete je před pečením slabou vrstvou másla nebo oleje. Teď už vaši radost vůbec nic nezkazí!

Černání zatne tipec citron

Co si budeme namlouvat, ani okoralost a černání jablek po rozkrojení není úplně to pravé ořechové. Když je však pokapete citronovou šťávou, žádná katastrofa se konat nebude. Nutno dodat, že velmi účelné je také jejich vložení do vody s trochou octa. Teď už můžete koláče a buchty zdobit dle libosti!

Zachování barvy pomocí cukru

Čerstvá jablka podávaná do dezertů, nebo i samostatně třeba se šlehačkou, si málokdy zachovají původní svěžest a hlavně přirozenou barvu. Chcete-li se takové ztráty vyvarovat, během přípravy je nezapomeňte posypávat vanilkovým cukrem. S žádným množstvím voňavého sladidla nešlápnete vedle!

Lahodný kompot? To zařídí skořice

Jablečný kompot přijde k duhu v kterémkoli ročním období, takže zásob nikdy není dost, souhlasíte? Až se vrhnete na jejich přípravu, zkuste krájená jablka podlitá vodou podusit se skořicí a hřebíčkem. Tahle svatá trojice zajistí výbornou chuť s příjemnou vůní, což rozhodně nezůstane bez pochvalné odezvy všech strávníků!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat