Prostreno.cz

Kosmetické přípravky za pár korun. Navíc je už máte doma

Pokud zrovna nemáte na rozhazování nebo zrovna nemáte po ruce speciální kosmetický přípravek, vystačíte si i s tím co máte běžně doma. Takovým skvělým zdrojem nespočetných kosmetických možností skrývá vaše kuchyně i koupelna, stačí jen vědět jak toho využít. Máme pro vás několik tipů, které šetří nejen vaši kapsu, ale také vás již žádná kosmetická katastrofa nezaskočí.

S akné zatočí zubní pasta

Zrovna když to nejmíň čekáte, tak se vám objeví na obličeji červený pupínek, s tímto problémem se potýká nejen většina žen, ale i mužů. Červené pupínky nemusejí být jen problémem teenagerů, mohou se objevit téměř v jakémkoli věku. Pokud zrovna nemáte po ruce speciální přípravek, pomůže vám i obyčejná zubní pasta. Naneste malé množství pasty na pupínek, než půjdete spát, ráno pleť opláchněte a zarudnutí by mělo postupně mizet. Opakujte dle potřeby.

Cukrový peeling pro krásné rty

S podzimem přichází i problém suchých a rozpraskaných rtů. Rychlou pomoc najdete v kuchyni v cukřence. Lžičku cukru smíchejte s pár kapkami vody a vzniklou pastou rty jemně odrhněte. Poté stačí rty ošetřit běžným balzámem. Při pravidelném používání, dokonce obnovíte i přirozenou světle růžovou barvu vašich rtů.

Zuby vybělí soda

Nemáte zrovna peníze nazmar na drahé bělicí prostředky či ordinační bělení zubů? S tímto problémem si poradí obyčejná jedlá soda, stačí nanést na kartáček trochu zubní pasty a posypat jedlou sodou, s touhle super pastou stačí už jen čistit a čistit, účinek bude vidět za pár dní.

Na mastné vlasy platí dětský pudr

Pokud máte problémy s rychle mastícími vlasy, můžete si vzít na pomoc obyčejný dětský pudr. Pudr vás zachrání v nouzových případech, kdy potřebujete nečekaně rychle odejít z domu a brání vám v tom mastné vlasy. Pudrem stačí vlasy jen lehce posypat, vyčesat a skvělý look je na světě.

Na opuchlé oči vezmi si lžíci

Probudily jste se po nočním flámu s oteklýma očima a potřebujete ten den vypadat ještě k světu? Nic se neděje, sáhněte do šuplíku pro pár čajových lžiček a dejte je na pár minut do mrazáku nebo do lednice. Studené lžičky krásně schladí a zklidní vaše víčka a za několik minut uvidíte příjemnou změnu.

Domácí depilační vosk za pár korun

Depilační vosk, také nepatří zrovna k těm nejlevnějším zkrášlujícím prostředkům, pokud si chcete tyto výdaje ušetřit, můžete si udělat i vlastní a za pár korun. Hlavní ingrediencí bude obyčejný cukr.

Smíchejte 2 lžičky cukru (krystal nebo krupice), 1 čajovou lžičku medu a 1 čajovou lžičku vody. Směs zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20 až 30 sekund až se změní v hustou pastu. Nechte zchladnout a poté pomocí stěrky aplikujte jako běžný depilační vosk. Místo speciálních depilačních proužků, můžete použít například gázu, kterou aplikujete na pastu. Počkejte ještě pár vteřin a poté odtrhněte proti směru růstu chloupků. Opakujte dle potřeby.

Na mastnou pleť platí bílek

Pokud máte problémy s mastnou pletí, rychlou a dostupnou pomoc najdete v kuchyni, konkrétně ve vajíčku. Vaječný bílek absorbuje přebytečný maz a také zlepšuje tón pleti. Použití je velmi snadné, bílek naneste na obličej, nechte ho zaschnout a poté dobře opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když proceduru zopakujete 2 až 3krát týdně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat