Prostreno.cz

Z kuchyně rovnou do koupelny. Dopřejte svým vlasům přírodní péči

Ani na podzim bychom neměli zanedbávat své vlasy. Oproti žhavým slunečním paprskům je nyní sužuje studený vzduch, vítr, vysušující účinky vytápěných místností a za nedlouho přibudou ještě huňaté čepice. Proto s péčí o svou hřívu nepolevujte, máme pro vás několik pomocníků, které většinou máte běžně doma a použití je více než snadné.

V kuchyni se skrývá spousta zkrášlujících pokladů, které vašim vlasům prospějí úplně stejně jako drahé kosmetické přípravky, ba dokonce ještě lépe a hlavně bez chemie!

Jablečný ocet

Velkou službu udělá i obyčejný jablečný ocet případně bílý vinný ocet. Smíchejte ocet s vodou a použijte na poslední opláchnutí již umytých vlasů. Vlasy budou krásně jemné, hebké, vyživené a zbavené veškerých nečistot, včetně zbytků šamponu, které by vlasy jen zbytečně zatěžovaly. A nebojte, budou i voňavé!

Vaječné bílky

Vaječné bílky uměly ocenit již naše babičky, které je používaly na své vlasy jako masku. Bílky dodají vlasům bílkoviny a aminokyseliny, tím napomáhají při regeneraci poškozených vlasů. Z bílků si můžete také připravit jednoduchý kondicionér.

Smíchejte 2 bílky, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 2 lžíce čerstvé šťávy z pomeranče nebo citronu a 1 čajovou lžičku medu. Směs vetřete po celé délce do právě umytých vlasů a vmasírujte i do pokožky hlavy. Nechte působit přibližně 10 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Med

Med je součástí mnohé vlasové i pleťové kosmetiky a to právem. Med vlasy vyživí, dodá jim lesk a jemnost. Místo drahé masky na vlasy stačí smíchat 2 polévkové lžíce medu se 2 lžícemi zakysané smetany nebo mléka. Vzniklou směs naneste na vlasy a nechte působit přibližně 10 minut, poté opláchněte vlažnou vodou.

Olivový olej

Dnes už základní surovinou snad každé kuchyně a nejen to, olivový olej využijete v péči o pokožku i vlasy. Olivový olej je vynikající prostředek na domácí vyživující zábaly, ozdraví nejen strukturu vlasů, ale také pokožku hlavy. Podle délky a hustoty vlasů si mírně zahřejte potřebné množství olivového oleje, aplikujte po celé délce vlasů i na pokožku hlavy, zabalte vlasy do igelitu a do ručníku. Nechte působit 20 až 30 minut a na závěr vlasy omyjte běžným šamponem.

Rozmarýn

Pokud vás trápí lupy a toužíte po dlouhé hřívě, obojí zvládne i běžně dostupná bylinka rozmarýn. Z rozmarýnu si připravte nálev, do 0,5 l vařící vody přidejte 50 g listů rozmarýnu. Přikryjte a nechte vylouhovat po dobu 30 minut, poté sceďte a nechte vychladnout. Studený nálev použijte na závěrečné opláchnutí již umytých vlasů.

Skořice a muškátový oříšek

Skořice i muškátový oříšek jsou nejen aromatická koření, ale také podporují stimulaci růstu vlasů. Pokud si zrovna nechcete vyrábět celý domácí šampon, smíchejte tyto dvě koření k vašemu běžnému šamponu i tahle malá změna dokáže zázraky.

Melasa

Melasu běžně sežene v obchodech se zdravou výživou i ve větších supermarketech nejen jako alternativní sladidlo. Skvěle se hodí na tmavé vlasy (blondýnkám se opravdu nedoporučuje). Melasa dodá tmavým vlasům úžasný lesk a zlepší přirozený tón vaší hnědé hřívy. Smíchejte lžíci melasy se svým kondicionérem, aplikujte na celou délku vlasů, zabalte do igelitu a ručníku a nechte působit přibližně půl hodiny. Na závěr vlasy opláchněte vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat