Prostreno.cz

Česneková mísa nebo hrst semínek. Triky se saláty, které mohou přijít vhod

Že salát je prostě salát a nedá se nijak vylepšit? To byste nevěřili, co udělá malý trik se stroužkem česneku, nebo hrstí slunečnicových semínek. A vůbec, přidáváte do toho bramborového ocet? Co ho pro změnu vyměnit za víno?

Že salát je jen pro ty, kteří chtějí zhubnout? Ale jděte, vždyť je to i snadná a rychle připravená večeře, neboť se dá vykouzlit i ze zbytků, které nemáte srdce vyhodit. Jaké fígle při jeho „výrobě“ můžete použít? Není jich zrovna málo. A protože Vánoce se kvapem blíží, podíváme se i na ten bramborový.

Trocha zálivky pro velké zlepšení chuti

Jistě, samozřejmě můžete pokrájet jen syrovou nebo vařenou zeleninu – a tím to hasne. Jenže salátu se dá dodat i něco navíc. Taková sladkokyselá zálivka je přesně to pravé! Nejprve rozpusťte cukr se solí ve vodě, a až potom přidejte ocet či kapku oleje. To je ten správný postup, který zajistí vyváženou chuť. A když už jsme u toho vylepšování, i celkové aroma můžete pozvednout…

Mísa a česnek. Těm to spolu ladí

Obvykle připravujete chutnou dávku vitaminů ve velké míse, abyste měli pořádný prostor k míchání? Výborně, ten vzácný kousek nádobí vydatně potřete stroužkem česneku ještě dřív, než se dáte do díla. Takový útok na čichové smysly nezůstane bez pozitivní odezvy!

Slunečnicový salát. Zdravá dobrota

Salát tak trochu jinak? Proč vlastně ne. Zkuste do něj přihodit hrst opražených slunečnicových či sezamových semínek. Když je do něj vmícháte těsně před podáváním, salát bude křupavější, zajímavější a nepochybně ještě o něco zdravější.

Těstoviny a zelenina. Skvělá kombinace

Zbylo vám od včera trochu těstovin? Přimíchejte k nim zlehka osmahnutou zeleninu na trošce olivového oleje. Pak už stačí ochutit špetkou grilovacího koření a dobrota je na světě. Když na to přijde, těstoviny se dají nahradit i rýží nebo bramborami.

Bramborový salát. Co má společného s vínem?

Za pár týdnů na něj opět přijde řada. Těšíte se? Dbejte na to, aby všechny použité potraviny měly teplotu mezi osmi a deseti stupni Celsia. Jinak riskujete zkysnutí i rozpadnutí brambor. Místo klasického octa můžete použít bílé víno, chuť bude pikantnější.

Šťavnatější salát připravíte tak, že do vařených nakrájených brambor přidáte ve vodě uvařenou škrobovou moučku, kapku stolního oleje, sůl, pepř, cibuli a petrželovou nať. Tak ještě ty řízky…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat