Prostreno.cz

Jednoduché kombinace jídel, které by vás asi nenapadly

Už se vám někdy stalo, že jste ochutnali vynikající jídlo složené z ingrediencí, které k sobě na první pohled vůbec nepasovaly? Kombinování jednotlivých složek je na vaření to nejkrásnější!

Zkušení kuchaři asi vědí, co s čím ladí a chutná, nicméně mnoho lidí tápe, čím a jak svoje jídlo vyladit. Pokud k nim patříte, nemusíte pro inspiraci chodit do vyhlášených restaurací. Existuje několik jednoduchých kombinací jídel, které se dají vyzkoušet v pohodlí domova – a navíc si je zamilujete.

Kuře s rýží a chřestem

Tento recept ideálně propojuje chutě, vůně i zdravotní přínosy jednotlivých složek. Pečená nebo smažená kuřecí psa zkombinovaná s oblíbenými bylinkami a kořením se ke chřestu (mimo sezonu může být nakládaný) neskutečně hodí. A co k tomu? Přece rýži! Uvařte ji tak, jak jste zvyklí, promíchejte ji s kuřecími kousky a na vrchol pyramidy položte majestátný chřest. Po tomhle jídle se jen zapráší!

Brokolice, masové kuličky a brambory

Mezi další jednoduchou a přitom mocnou kombinaci patří brokolice, masové kuličky a brambory. I tahle vychytávka zasadí mocný úder! Na masové kuličky si připravte kvalitní mleté hovězí nebo krůtí maso, dochuťte je paprikou, česnekem, solí a pepřem. Mezitím uvařte nebo upečte brambory a brokolici rozebranou na růžičky. Poté vše naaranžujte na talíře a podle chuti přelijte rozpuštěným máslem. Kromě výborného jídla získáte zdravou dávku vitaminů a minerálů, bílkovin a sacharidů, které vám pomohou udržet váš žaludek plný. A taky se stabilizuje vaše energetická hladina.

Kuře, vejce a třešňová rajčata

I když se letošní podzim nese v duchu nedostatku vajec, jejichž cena se pomalu, ale jistě začíná šplhat i k šesti korunám za kus, do tohoto receptu rádi dvě oželíte. Osolené a opepřené kuřecí nudličky opečte na olivovém nebo kokosovém oleji, uvařte vejce a každé z nich nakrájejte na čtyři díly. Na talíři by vždy měla být porce nudliček, hrst překrojených třešňových rajčat a čtyři kusy vajec. Kdo chce, přidá ještě rýži.

Losos, houby, brokolice a rýže

Smíchat lososa s houbami, brokolicí a rýží? Skvělý nápad! Losos je známý tím, že obsahuje omega-3 mastné kyseliny, zatímco houby jsou plné bílkovin (a navíc každý Čech má letos nasušeno a zamraženo). Brokolice a organická rýže pomáhají při trávení, takže i v tomto případě si pochutnáte na barevném pokrmu a zároveň uděláte něco pro své zdraví. Houby poduste, lososa opečte, brokolici a rýži uvařte. Tohle seznámení vás překvapí!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat