Prostreno.cz

Pečený hrášek je zdravým zobáním nejen k televizi

Nevíte, na čem si takhle při večeru pochutnat, abyste neohrozili své štíhlé křivky? Zkuste si upéct hrášek. Kromě toho, že uspokojíte svoji „mlsnou“, posílíte imunitu a zregulujete hladinu cholesterolu.

Znáte to, koukáte na film, čtete si knížku nebo surfujete po internetu, když v tom najednou dostanete neodolatelnou chuť na něco dobrého. Jenže co si dopřát, když jste zrovna v dietě? Pokud si chcete smlsnout na něčem zdravém, z čeho nekoukají váhové následky, jeden báječný nápad by tu byl. Máte doma hrášek?

Poklad z mrazáku, který se nezdá

Kuličky hrášku jsou sice menšího vzrůstu, ovšem jejich přínosy pro zdraví jsou téměř zázračné. Obsahují spoustu vlákniny prospívající trávení, která podle lékařů významně snižuje i riziko rakoviny tlustého střeva. Hrášek je rovněž nabitý bílkovinami a dalšími cennými živinami, jež zpevňují kosti, posilují imunitu, regulují hladinu škodlivého cholesterolu a pozor – zpomalují také stárnutí. Stačí vám tento seznam pádných důvodů, proč vzít zelenou luštěninu na milost? Nebojte, nikdo neříká, že ji musíte „zobat“ jen tak z pytlíku. On totiž takový pečený hrášek dokáže potěšit nejednu chuťovou buňku. Jak si ho připravit? Dobře, že se ptáte…

Vyhrnout rukávy a hurá do kuchyně

Budete potřebovat dva šálky mraženého hrášku, jednu polévkovou lžíci panenského olivového oleje, stroužek utřeného česneku a necelou půlku čajové lžičky jemně mleté mořské soli. Následně předehřejte troubu na 180 °C, s pomocí papírových utěrek odstraňte z hrášku přebytečnou vodu a nachystejte si větší mísu. Teď už to bude naprostá „brnkačka“, a co nevidět můžete servírovat. Jaké jsou další kroky?

Všechny malé zelené kousky nasypte do mísy a jemně je promíchejte s česnekem, olejem a solí. Poté je přemístěte na plech a šoupněte do trouby. Hrášek by se měl péct zhruba 45 minut, ale každých deset minut ho buď zamíchejte, nebo s plechem prostě zatřepejte. Jde hlavně o to, aby se tepelně upravil hezky ze všech stran. Po uplynutí stanovené doby nechte dobrotu trochu zchladnout. Pak už nezbývá nic jiného, než se pohodlně usadit a konečně ochutnat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat