Prostreno.cz

Pozadí vzniku slavných drinků

Léto, období koktejlů! Mojito vás osvěží, Long Island Iced Tea rozesměje, styl vám dodá Cosmopolitan a Sex on the Beach si prostě zamilujete! Říkáte si, že tyhle drinky dobře znáte? A víte, jak vlastně vznikly?

Každý z nás má svůj životní příběh. Stejně tomu je i u známých míchaných nápojů! Ne vždy je zcela jasné, odkud se tu vzaly. Existují však teorie, které jsou více než přesvědčivé. Až si zase příště budete jeden z nich vychutnávat, vzpomeňte si na jejich příběh!

Long Island Iced Tea

Vodka, gin, tequilla, rum, triple sec, citrónová šťáva a cola. Tahle alkoholová bomba se jmenuje Long Island Iced Tea. Pokud si tento drink objednáte, není pochyb o tom, jaký je váš cíl! Jak vyplývá už z názvu, opravdu se poprvé objevil na Long Islandu. V roce 1972 se tam konala barmanská soutěž, ve které měli barmani vytvořit nový mix z triple secu. Barman Robert Butt k němu přidal snad všechny ingredience, co mu přišly pod ruku, a netušíc tím stvořil jeden z nejoblíbenějších drinků současnosti.

Cosmopolitan

Na druhé straně koktejl známý především ze seriálu Sex ve městě, přináší úplně něco jiného. Ovocný, ženský a poměrně silný. Skládá se z vodky, brusinkové a limetkové šťávy a triple sec. Jeho původ? Neznámý. Prý se objevil v 70. letech 20. století, a to hned v několika barech nezávisle na sobě. Říká se však, že se zrodil v gay baru v Massachusetts. Nebo taky na Manhattanu! To nikdo přesně neví. Nepochybně však ztělesňuje styl a luxus!

Mojito

Rum, třtinový cukr, limetový džus, máta a soda. Hlavní ingrediencí je kubánský rum, takže už vás možná napadá, že pochází z Kuby. Máte pravdu! Pili ho kubánští námořníci, kteří převáželi třtinový cukr do Spojených států. Tento koktejl přitom vlastně léčil. Díky citrusům, které se do něj přidávají, totiž pomáhal v boji proti kurdějím! Navíc v horkých dnech skvěle osvěžil!

Sex on the Beach

Na konci 80. let jezdilo spoustu mladých na jarní prázdniny na floridskou pláž Ft. Lauderdale. V jednom z mnoha barů tam pracoval mladý Ted Pizio, který denně míchal chutný nápoj ze směsi džusů a vodky. Všechny si tím získal, a tak se ho začali ptát, jak se ten zázrak jmenuje! Na tuhle otázku nebyl vůbec připravený. Ale protože moc dobře věděl, že se na tohle místo jezdí kvůli plážím, ale také, a to především, kvůli sexu, pojmenoval ho prostě a jednoduše „Sex on the Beach“. Zdá se vám to až příliš snadné? Hlavně, že i tenhle koktejl skvěle chutná!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat