Prostreno.cz

Konec léta na chutné melounové vlně

04.09.2020 | Krok za krokem

K letnímu období neodmyslitelně patří meloun. Nemusíte se ale omezovat na pouhé krájení na měsíčky, abyste si dosyta užili jeho sladkou a osvěžující chuť. Přinášíme vám několik receptů na melounové dobroty. Vyzkoušíte je?

Melounové nanuky

Nejprve si připravte cukrový sirup. 90 g cukru nasypejte do 200 ml vody a na plotně zahřívejte, dokud sirup nezačne houstnout. Vychladlý sirup rozmixujte s 500 g melounové dužiny, kterou jste předem zbavili pecek. Přidejte nastrouhanou kůru z jedné limetky a vše důkladně promíchejte.

Pyré nalijte do formiček na nanuky a dejte na několik hodin zmrazit. Hotové zmrzliny půjdou snadněji vyndat, když formičky namočíte do vlažné vody.

Smetanovo-melounové lívance

Lívance udělejte tak, jak jste zvyklí. Na hotový lívanec naneste rovnoměrně smetanovou zmrzlinu, na ni pak položte plátek melounu a překryjte lívancem. Takto střídejte, dokud nebudete mít sendvič složený ze 4 lívanců a tří kusů melounu.

Na horní lívanec lžičkou položte kousek zmrzliny, ozdobte lístkem máty a servírujte. Lívance je možné uchovávat v mrazničce.

Melounové mojito

Na toto dokonalé letní osvěžení budete potřebovat: bílý rum 4 cl, jednu limetku, cca deset lístků čerstvé máty, tři lžičky třtinového cukru, dvě polévkové lžíce melounové dužiny, led a sodu.

Do sklenice dejte nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr, rozmačkejte a přidejte rozmixovaný meloun bez pecek. Nasypte do sklenice drcený led, nalijte světlý rum a dolijte sodou. Skvěle chutná i v nealko verzi.

Grilovaný meloun

Grilovaný meloun je poměrně netradiční, ale již vyzkoušená záležitost. Skvěle se hodí jako předkrm a výsledek vás zaručeně překvapí. Nakrájejte meloun na trojúhelníčky, potřete medem, pokapejte limetou a lehce poprašte chilli.

Krátce nechte meloun ogrilovat. Několik minut úplně stačí. Na talíři k melounu přidejte kopeček vanilkové zmrzliny a snítku meduňky.

Dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat