Prostreno.cz

Domácí šampony: I muži by měli mít jeden pro sebe

Obliba doma vyrobených vlasových šamponů stoupá. Díky nim se totiž dají vlasy umýt jemně, přirozeně a bezpečně. Navíc bez zbytečných finančních výdajů. Vyrobte jeden pro sebe i svého partnera!

Příprava domácího šamponu, který je bezpečný pro každodenní použití a zanechá vlasy zdravé, čisté, zkrocené a plné lesku, není nikterak složitá. Pokud máte suché vlasy, použijte  1/4 šálek kokosového mléka, 1/4 šálek tekutého kastilského mýdla, pár kapek oblíbeného esenciálního oleje, 1/2 lžíce olivového oleje a 1/2 lžíce mandlového oleje. Všechny složky smíchejte a uložte do lahvičky.

Příjemné aroma a lesk

Máte-li citlivou pokožku hlavy, a taky poptáváte skvělou vůni a zdravé a lesklé vlasy, použijte  1/2 šálku destilované vody, 1/4 šálku tekutého kastilského mýdla, 2 lžíce avokádového oleje, 3 kapky oleje tea tree a 1 lžíci rostlinného glycerinu. Všechny ingredience vložte do lahve a dobře protřepejte (také před každým použitím).

Určeno pro normální vlasy

Když vaše vlasy nemají žádné zvláštní problémy, ke kterým se počítají roztřepené konečky nebo dehydratace, můžete použít tento jednoduchý recept na šampon. Promíchejte 1/2 šálku destilované vody, 1/4 šálek tekutého kastilského mýdla a 1/2 lžíce jojobového oleje. Toť vše!

Husté a dlouhé? Žádný problém!

Chcete-li podpořit přirozený růst vašich vlasů, použijte stejný základ, ale přidejte k tomu něco navíc. Sáhněte po 1/2 šálku tekutého kastilského mýdla, 2 lžících javorového sirupu, 10 kapkách esenciálního oleje z mrkve, který má mastně zemitou kořenovou vůni, a 10 kapkách ricinového oleje. (Tento šampon je přitom bezpečný i pro vlasy vašich dětí. Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje používat ho společně s nějakým sérem určeným pro růst kštice.) Maminky i děti tedy už svůj šampon mají, ale co tatínci? I pro muže existuje ta pravá varianta domácího prostředku na vlasy!

Pánský šampon

Jedná se o šampon a kondicionér, který vlasy zjemňuje a usnadňuje jejich rozčesávání. Co budete potřebovat? 1/2 šálku destilované vody, 1/4 šálku kastilského tekutého mýdla, 1 lžičku kokosového oleje 5 kapek esenciálního oleje (ideálně pačuli, levandule nebo lemongrass) a 1/2 lžičky epsomské soli, jenž funguje jako konzervant.

Složky důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce. Šampon skladujte v dezinfikované lahvičce. Esenciální oleje můžete podle potřeby obměňovat, nebo je zcela vynechat, pokud je jejich aroma nežádoucí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat