Prostreno.cz

Pizza raclette pro nečekanou návštěvu

Překvapila vás návštěva a doma není nic na stůl? Nevěšte hlavu! S naším receptem na pizzu raclette budete hvězdou večera!

Raclette je původně jméno švýcarského sýru, ze kterého se dle pověsti vinou náhody stal dnes již tradiční švýcarský pokrm. Roztavený sýr podávaný původně s chlebem nebo pečenými bramborami se stal označením pro celou přípravu jídla – rakletování. Dnes už nemusíte jako dříve pastevci sýr tavit na žhavých uhlících, stačí si pořídit nějaký rakletovací gril, kterých je na trhu mnoho druhů. Raclette potěší nejenom vaše chuťové buňky, ale je to i zábava ke stolu – každý si totiž připravuje jídlo sám na malé pánvičce. A my vám přinášíme nový recept, jak rakletovací gril použít. Zkuste si připravit malé pizzy! A navíc každý podle své chuti.

Budete potřebovat:

Samozřejmě k tomu můžete přidat i další přísady, bez kterých si nedovedete pizzu představit – ananas, salám, feferonky, olivy, cibule…

A takhle všechno připravíte:

Nejdříve si připravte těsto na pizzu a rozdělte na malé kousky (záleží, kolik máte u stolu hodovníků, nebo kolik pánviček má váš rakletovací gril), které rovnoměrně rozprostřete na pánvičky. Potřete rajčatovou omáčkou, a pak pokládejte na mini pizzu všechny přísady, které chcete na své pizze mít. Pánvičku vložte na horkou grilovací desku vašeho přístroje a nechte asi 5 minut grilovat. Obložte mozarellou nebo jiným sýrem a pečte dalších 5 až 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat