Prostreno.cz

Bleskové dezerty do dvaceti minut

Když nás honí mlsná nebo nás přepadne nečekaná návštěva, není čas trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Proto vám přinášíme recepty na nepečené dezerty, které budete mít hotové dříve, než řeknete švec.

Panna cotta

Panna cotta je jeden z nejoblíbenějších a přitom nejjednodušších dezertů, a když nemáte moc času, jistě oceníte jeho rychlou přípravu. Na čtyři porce si připravte čtyři sklenice o objemu přibližně 120 ml, rostlinný olej na vytření formiček, 4 lžíce moučkového cukru, skořici, 500 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky želatiny v prášku, 200 g malin a cukr na doslazení omáčky.

Do mističky se dvěma lžícemi vody vsypejte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři sklenice velmi tence vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem, špetkou skořice nebo lžičkou skořicového cukru a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání přiveďte k varu, přidejte želatinu a pár minut povařte, aby se rozpustila.

Směs vlijte do vymazaných formiček a dejte do lednice vychladit. Maliny svařte v malém kastrůlku s cukrem a nechte zchladnout. Poté malinovou omáčkou přelijte připravené dezerty.

Extra rychlé kokosky

Tohle je opravdová bleskovka, kterou jistě nikoho neurazíte. Kokosky připravíte z pouhých dvou vajec, 150 gramů moučkového cukru a 200 gramů strouhaného kokosu.

Všechny suroviny smícháme a tvoříme na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky. Pečeme při teplotě 120 °C  do zrůžovění. Podle chuti je možné kokosky po vychladnutí namočit spodní stranou v čokoládě.

Tiramisu

Tiramisu je další ostřílená klasika mezi dezerty. Na náš recept budete potřebovat 3 vejce, 5 lžic moučkového cukru, 200 g mascarpone nebo pomazánkového másla bez příchuti, dva balíčky dětských piškotů, jeden šálek silné kávy, jednu lžíci rumu, 250 ml mléka a kakao.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone nebo máslo a do směsi postupně opatrně přimíchejte vyšlehané bílky.

Piškoty krátce namáčejte do kávy s tuzemákem a mlékem a pokládejte na dno formy. Naneste část krému a znovu vrstvěte. Zakončete krémem a nechte v ledničce ztuhnout. Na závěr vydatně posypejte kakaem.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat