Prostreno.cz

Jednoduché dobroty z minimálního množství surovin

Nechce se vám do obchodu a ve spíži je zásob jen pomálu? Nevadí. Uvařit oběd pro celou rodinu nebo si vytvořit rychlou mlsku k televizi zvládnete i s minimálními nároky na množství použitých ingrediencí.

Retro smaženka

Tohle je klasika, která nestárne. Jde o obdobu chleba ve vajíčku, ačkoli zde je vejce na chlebu. Na přípravu dvou porcí budete potřebovat dvě vejce, 100 ml vody, dvě lžíce hladké mouky, špetku soli, olej na smažení a dva krajíce chleba.

Do misky vyklepněte vejce a rozšlehejte je. Přidejte vodu, hladkou mouku, sůl a znovu vše vyšlehejte. Směs nechte chvilku odpočinout a mezitím si rozpalte malé množství oleje. Řídké těsto nalijte do pánve, osmažte z obou stran jako palačinku, přeložte a přesuňte na chléb. Ozdobte jarní cibulkou, okurkou, nakládanými kapiemi a hořčicí.

Česnekové brambory

Ačkoli se může zdát, že půjde o obyčejné jídlo, není tomu tak. Přestože k jeho přípravě budete potřebovat jen pár surovin, jistě si je zamilujete. Nachystejte si 4–6 kusů větších brambor, mletý pepř, sůl, půl šálku olivového oleje, půl šálku oloupaných česnekových stroužků, čtyři lžíce másla a tymián.

Předehřejte troubu na 220 °C a v kastrůlku rozehřejte máslo s olejem. Když je máslo rozpuštěné, přidejte tymián a česnek. Restujte přibližně dvacet minut, dokud není česnek lehce opečený. Poté vypněte plamen a nechte česnek na chvilku stranou.

Brambory očistěte, omyjte a osušte. Slupku neloupejte. Každou bramboru nakrojte z jedné strany několika řezy, přibližně jako když si chystáte špekáček. Brambory naskládejte do pekáčku, nakrojenou stranou vzhůru, potřete česnekovým olejem, bohatě posolte a dejte na hodinu péct. V průběhu pečení brambory potírejte česnekovým olejem. Když začnou být konce brambor křupavě opečené, vložte do zářezů česnekové stroužky, nechte ještě deset minut péct a poté ihned podávejte.

Banánové sušenky

Tohle jsou nejjednodušší sušenky na světě. Víte proč? Protože k jejich výrobě vám stačí jen dva zralé banány a šálek ovesných vloček. Takhle je to jednoduché.

Zralé banány rozmixujte na kaši, přidejte vločky a podle chuti můžete dosladit medem. Fantazii se samozřejmě meze nekladou, takže si můžete sušenky vylepšit pomocí oříšků, skořice atp. Sušenky o velikosti cca 5 cm v průměru tvořte na plech vyložený pečicím papírem a následně pečte zhruba 15 minut na 160 °C.

Zdroj: www.ireceptar.cz, názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat