Prostreno.cz

Pivní recepty pro pořádné chlapy

Buřty na pivu jsou oblíbenou klasikou, kterou si čas od času doma uvaří snad každý z nás. Vyzkoušeli jste ale už někdy například pivní guláš nebo pomazánku pro skutečné fajnšmekry? Inspirujte se následujícími recepty. Úspěch, a to zejména u silnějšího pohlaví, zaručen!

Pivní guláš

Na tento recept si připravte: jednu lžíci sádla, dvě velké cibule, 700 g hovězího masa, jednu lžíci mleté papriky, sůl, pepř, tři stroužky česneku, 150 g rajského protlaku, 500 ml hovězího vývaru nebo vody, lžičku drceného kmínu, půl litru světlého piva, dva krajíce chleba a lžíci majoránky.  

V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Maso nakrájejte na kostky, přidejte k cibuli a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, osolte, opepřete, okmínujte, přidejte česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Maso duste asi hodinu doměkka a postupně podlévejte pivem. Krajíce chleba zbavte kůrky a rozdrobte do guláše, abyste ho zahustili. Když je guláš téměř hotov, přidejte majoránku a nechte rozvonět. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.

Vepřové v pivu

Na vepřové v pivu budete potřebovat: 750 g vepřové kýty, jeden větší pórek, tři lžíce sádla, dva rajské protlaky, tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli, dva decilitry světlého nebo tmavého piva, škrobovou moučku, sůl, pepř, čerstvý libeček a půl kila brambor.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, protlak a podlijeme pivem. Dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a do ní přidáme nakrájený pórek. Dochutíme solí a pepřem, podle potřeby zahustíme trochou mouky. Když je omáčka hotová a pórek měkký, vrátíme maso zpět do směsi. Podáváme se šťouchaným bramborem, který dochutíme nasekaným libečkem.

Pivní pomazánka z tvarůžků

Milovníci tvarůžků si v tomto případě jistě přijdou na své. Na pivní pomazánku budete potřebovat tyto ingredience:

150 g másla, vaničku měkkého tvarohu, jedno balení olomouckých tvarůžků, jeden decilitr světlého piva, jednu cibuli, lžičku mleté papriky a sůl

Máslo ušleháme s tvarohem a do směsi přidáme najemno mleté tvarůžky, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, ochutíme mletou červenou paprikou, pivem a důkladně promícháme. Pomazánka nejlépe chutná, pokud má pokojovou teplotu.

Zdroj: www.ireceptar.cz, www.essenundtrinken.de





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat