Nebaví vás posilovna a činky. Zhubnout můžete třeba i tancem

Potřebujete shodit nadbytečná kila, ale nebaví vás žádný sport? Z posilovny máte hrůzu, běhu venku nepřeje počasí a cvičit doma vás ukrutně nebaví. Co takhle vyzkoušet zábavnější formu hubnutí? Nezapomínejte na tanec!

Říkáte si, že na tohle už nemáte věk? Ale kdeže! Bez ohledu na datum narození se tanci může věnovat doslova každý. Zapojíte při něm celé tělo, necháte se unášet na vlnách hudby a ještě spálíte spoustu kalorií. O kolika že je přesně řeč?

Krok sem, krok tam

Hodina intenzivního tance, v ideálním případě bez přestání, vás dokáže připravit až o 2000 kilojoulů. Výdej kalorií i vliv na formování postavy je téměř totožný s aerobikem. Samozřejmě záleží na druhu tance, ale jedno je jisté – přihlaste se do kurzu a kila budou dolů padat sama! Láká vás to zkusit? Nejprve si rozmyslete jednu důležitou věc…

Sólo akce, nebo párová záležitost?

V první řadě je třeba zvážit, jestli navštěvovat hodiny jako jednotlivec, nebo s partnerem. Záleží na tom, co vám bude milejší. A také jak se k tomuto nápadu bude stavět váš protějšek. Koneckonců není to pro každého. Naštěstí si poradíte za každé situace! Jako „soukromník“ máte tyto možnosti…

Jen vy a parket

Tance pro jednotlivce jsou různorodé a od toho se odvíjí i tempo „akce“. Moderním hitem jsou kurzy stepu, step aerobiku či irských tanců. Jedná se o fyzicky náročnější cvičení, které posiluje stehna, zpevňuje zadní partie a neuvěřitelně zlepšuje fyzičku.

Pokud vás trápí nějaký faldík na břiše, vrhněte se na tance břišní. Vytvarují oblast okolo bránice, ale „protáhnou“ záda i ramena. Také upevní pánevní dno a údajně zbavují i stresu.

Další alternativou je zumba. Kroky jsou jednoduché, za to velmi účinné. Není lepší recept na snížení tělesného tuku!

Když jste na to dva

Párové tance jsou vášnivější a dynamičtější. A fajn možnost, jak zapojit partnera! Co říkáte na latinskoamerické kroky? Salsa zlepšuje krevní oběh a snižuje cholesterol. Zpevňuje všechny důležité svaly zad, končetin i břicha. Odvázat se můžete ale i v případě mamba, tanga či rumby. Bod navíc? Společný koníček a trávený čas přece okoření vztah. Že by novoroční předsevzetí?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat