Prostreno.cz

Využijte svůj mixér na maximum

Pořídili jste si drahý mixér, ale moc často ho nepoužíváte? Změní se to ve chvíli, kdy si v něm připravíte hummus nebo domácí džem! Pak už se asi nezastaví. Nebo byste raději zmrzlinový koktejl jako z cukrárny?

Znáte to. V televizi nebo v obchodě vás nadchne nějaký spotřebič, o kterém si myslíte, že ho nutně potřebujete. Když si ho ale pořídíte, počáteční nadšení hodně rychle vyprchá. Přístroj se z kuchyňské linky stěhuje do spodní skřínky, kde překáží a zbytečně zabírá místo. Přesně tohle se vám stalo s mixérem? Dejte mu ještě šanci. Vždyť se v něm dá připravit spousta báječných věcí! Necháte se inspirovat?

Koktejl, kterého nikdy není dost

Koktejl je super lahodná a osvěžující pochoutka, a to nejen v letních měsících. Jeho výroba zabere sotva pár minut! Dejte do mixéru kopeček zmrzliny a zalijte ho trochou mléka. Nebo zaexperimentujte s různými kombinacemi chutí a použijte nakrájené ovoce. Fantazii se meze nekladou!

Podpořte zdraví hummusem

Hummus je studený pokrm levantského původu, který se skládá z rozmačkané vařené cizrny, sezamové pasty, olivového oleje, citronové šťávy, soli a česneku. Oblíbený je zejména na Středním východě, ovšem se ctí ho servírují kuchaři po celém světě. I tuhle „pomazánku“ zvládne zmíněný přístroj! A prokáže vám tím opravdu velkou službu. Hummus je totiž plný ingrediencí s protizánětlivým působením, proto ulevuje nejen při revmatoidní artritidě. Je také skvělým zdrojem vlákniny, která zpravidelňuje pohyby střev, přispívá k detoxikaci a omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva.

Džem jedna báseň

Se smutkem hledíte na jahody, maliny nebo borůvky, které se pomalu a jistě kazí? Jejich skon přece nedopustíte! Nemáte chuť třeba na domácí džem? Plody jednoduše rozmixujte a přidejte citronovou šťávu, která poslouží jako konzervační látka. Směs už pak jen povařte na mírném ohni, dle vlastních preferencí doslaďte medem či cukrem a je hotovo. Jakmile zchladne, stačí sáhnout pro křupavé pečivo. Už se vám sbíhají sliny?

Zdroje: www.healthline.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21443487/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25871017/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19335713/





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat