Prostreno.cz

Kuřecí plátky na tymiánu

Plátky kuřecích prsou s tymiánem a česnekem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 708 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy20g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte papriku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  2. Připravenou „pastou“ potřete maso z obou stran.
  3. Maso zabalte do fólie a nechte přes noc v chladu.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. V pánvi rozehřejte olej a maso z obou stran opečte, přibližně 5 až 8 minut.
  6. Pak maso uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  7. Na stejnou pánev nalijte vývar, přidejte sherry, tymián, bobkový list a vařte pět minut.
  8. Směsí přelijeme kuřecí maso.
  9. Pečte v troubě přibližně 40 minut, nebo až je maso měkké.
  10. Maso vyndejte na talíř, šťávu sceďte do malého rendlíku, přidejte ve studené vodě rozmíchaný škrob a vařte 5 minut.
  11. Do omáčky vložte maso a jen prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,90g
  • Sacharidy:

    348,50g
    • Cukry:

      25,20g
  • Tuky:

    129,78g
  • Vláknina:

    115,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Kachní stehna pečená s cibulí

(13 hlasů)
1h a 50min
553 kJ

Kuřecí stehna v sladkokyselé marinádě

(14 hlasů)
1h a 20min
521 kJ

Kuřecí karbanátky

(16 hlasů)
1h a 15min
607 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat