Prostreno.cz

Ryba s fenyklem

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně ladí právě s rybím masem, a vařením se ještě rozvine.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé dle vlastního výběru á 180 g
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička anýzu
  • 125 ml bílého vína - nebo jablečný džus
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl a oloupanou cibuli nakrájejte a orestujte na olivovém oleji.
  2. Přidejte nasekaný česnek, pepř, anýz a bílé víno, nebo džus. Vařte na mírném ohni 5 minut.
  3. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  4. Do vývaru vložte rybí filé a na mírném ohni duste 8 - 10 minut, nebo až je ryba hotová.
  5. Podle potřeby dochuťte solí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,60g
  • Sacharidy:

    121,60g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    104,93g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Treska pečená v troubě

(24 hlasů)
35min
962 kJ

Krevetové palačinky

(16 hlasů)
50min
603 kJ

Rybí filé s citronem

(11 hlasů)
45min
432 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat